Afholdte koncerter

2017

Julekoncert
Fredag den 1. december 2017 kl. 19.30
Lillerødhallerne, Allerød
Dirigent: Martin Nagashima Toft
Solist: Cæcilie Norby
Også i Allerød er Livgardens Musikkorps velkendte gæster, men det er første gang, vi spiller julen ind for Livgardens naboer. Programmet vil være en gentagelse af gårsdagens program – og vi garanterer både julestemning, musikglæde og vellyd.
Vi glæder os til gensynet og håber, alle Tordenskjolds soldater kommer og lytter.

Julekoncert
Torsdag den 30. november 2017 kl. 19.30
Egedal Rådhus
Dirigent: Martin Nagashima Toft
Solist: Cæcilie Norby
Julen er lige om hjørnet, Kom til en festlig julekoncert med både flotte numre og stille, eftertænksomme julesange. Det er efterhånden en tradition ved vintertid, at Livgardens Musikkorps gæster den smukke hal i Egedal Rådhus med den bemærkelsesværdigt gode akustik. Egedal kommune er værter ved arrangementet, og billetter fås via rådhuset.
Dørene åbnes kl. 18.40. Koncerten forventes at slutte kl. 21.15.

Julekoncert
Onsdag den 29. november 2017 kl. 19.30 
Stærekassen, Kgs. Nytorv
Dirigent: Martin Nagashima Toft
Solist: Cæcilie Norby
Kom til Musikkorpsets egen julekoncert. Vi har helt efter eget valg entreret med Cæcilie Norby, den skønne sangerinde med den store udstråling. Vi glæder os til at sammensætte et dejligt og julet program, centreret om Cæcilies udtryksfulde vokal. Oplysning om program kommer senere.

Julelysene tændes på Hotel d’Angleterre
Fredag den 24. november 2017 kl. 16.45    OBS ny dato
Foran Hotel d’Angleterre på Kgs.Nytorv
Dirigent: David M.A.P. Palmquist.
Traditionen tro spiller Den Kongelige Livgardes Musikkorps julemelodier, når lysene på den store juledekoration på facaden skal tændes. Ejeren af d’Angleterre, Fru Remmen, lægger allerede hovedet i blød straks efter nytår –  hvordan skal næste års juledekoration se ud? Der researches både i New York, London og andre steder, der har tradition for overdådige juledekorationer. Der er lagt så meget arbejde i udfærdigelsen, at hotellet ser det som en festdag. Fru Remmen vil gerne give dette til københavnerne, ligesom hun ofte har givet både Livgarden og Musikkorpset gavmild hjælp til specielle projekter. Musikkorpset spiller derfor gladelig til lystændingen på Kongens Nytorv.

 

Stærekassen, Kgs.Nytorv
Tirsdag den 14. november 2017 kl. 19.30
Festkoncert for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte.
I H.M. Dronning Margrethes regeringstid har både H.K.H. prins Joachim og især H.K.H. prinsesse Benedikte været rigsforstander, når majestæten har været udenlands. Når der bor en rigsforstander eller en regent på Amalienborg, er der vagtparade med fuld musik, ligesom der er for majestæten selv. Læs mere om rigsforstandere

 

Kulturnat, Christiansborg Slots riddersal
Fredag den 13. oktober 2017 kl. 19, 20, 21 og 22.00
Christiansborg Slot, riddersalen Dirigent: David M.A.P. Palmquist
Kulturnatten i København fredagen før efterårsferien er altid et tilløbsstykke, og Livgardens Musikkorps’ 4 korte koncerter i riddersalen på Christiansborg Slot er ingen undtagelse. Her er chancen for at høre musikken, som den kunne blive spillet ved et kongeligt taffel, og chancen for at komme helt tæt på musikerne. Man kan simpelthen læse med i noderne over skulderen på musikerne, hvis man vil det. Musikkorpsets faste dirigent, David M.A.P. Palmquist dirigerer. Og nok så vigtigt: Foreningen Livgardens Musikkorps’ Venner er med, og hos dem kan man stille spørgsmål om Musikkorpset, købe CD’er eller melde sig ind i Venneforeningen.

Adgang med Kulturpas.

“Hollywood Trumpets”, – en koncert med trompeten i centrum. Fredag den 6. oktober 2017 kl. 19.30. Stærekassen, Kgs. Nytorv
Dirigent: Steen Hansen. Solist: Willie Murillo, trompet

Med et af de allermest populære instrumenter i stort set alle musikkens genrer, trompeten, er vi stolte af at præsentere en fantastisk musiker: Willie Murillo fra Los Angeles. Han er et big shot over there, inspiration for utallige, andre professionelle musikere og en sand mester på sit instrument. Forbered jer på en sprudlende aften med masser af big band-præget, rytmisk musik, som vi kender det fra amerikanske film og TV-shows, hvor Willie Murillo vil få lejlighed til glimre med sine evner på trompeten.
Til at dirigere musikkorpset på denne aften er vi glade for at præsentere en af Danmarks bedste jazzmusikere, basunist og big band instruktør, Steen Hansen.

Kammermusik med musikkorpset medlemmer. Onsdag den 4. oktober 2017 kl. 19:30. Stærekassen, Kgs. Nytorv
Program:
W. A. Mozart : Duet for fagot og basklarinet (opr. cello) KV 292. Claude Debussy : Premiére Rhapsodie for klarinet og klaver. Finn Høffding : Dialoger for obo og klarinet op. 10. Brudemarch fra Sønderho. Debussy : Sarabande. Benny Goodman : Clarinade, for klarinetkvartet. Amilcare Ponchielli : Il Convegno for 2 klarinetter og klaver. Jørgen Bentzon : Tema med variationer for soloklarinet op. 14. Danzi :  Blæserkvintet i B-dur op. 56 nr. 1.
Rikke Sandberg medvirker på klaver.


Standkoncert Onsdag den 9. august 2017 kl. 17.30 Kastellet, København Dirigent: Musikdirigent David M.A.P Palmquist
Kom ud på Kastellet og oplev Livgardens musikere spille – denne gang står vi op og spiller en kortere koncert for de forbipasserende. En charmerende sommeroplevelse.

Skumringskoncert Mandag den 7. august 2017 kl. 18.30 Roskilde Kloster Dirigent: Morten Ryelund
Medbring en havestol, et tæppe og aftenkaffen og nyd musikken på den smukke gårdsplads i Roskilde Kloster. Musik af bl.a. George Gershwin, Martin Cholewa og C.A.Bruun
Gratis adgang.
Læs mere om Roskilde Kloster her.

Eftermiddagskoncert i slotsgården. Lørdag den 5. august 2017 kl. 14.00. Schackenborg Slot, Møgeltønder. Dirigent: Morten Ryelund
I de smukke omgivelser mellem Schackenborgs mure spiller Musikkorpset igen i år en flot og varieret sommerkoncert. Koncerten er gratis og åben for alle, og programmet består af såvel marchmusik som klassisk og rytmisk musik. Portene åbnes kl. 13.15, og der er siddepladser til de første 500 fremmødte. Til koncerten kan der købes forfriskninger m.m. Gratis adgang.
Læs mere om slottet og arrangementet her.

 

Midsommerkoncert. Torsdag den 22. juni 2017 kl. 19.30. Stærekassen, Kgs. Nytorv. Dirigent: Christian Øland. Solist: Sinne Eeg. Dagen før Sankt Hans aften fejrer Musikkorpset midsommer med en buket af musikkens dejligste og sommerligste numre. Det glæder Musikkorpset at genoptage samarbejdet med jazzsangeren og komponisten, Sinne Eeg. Sommernattens trylleri vil blive tolket og forløst af hendes følsomme stemme. Sinne Eeg har netop modtaget Dronning Ingrids Hæderslegat. Læs her om begrundelsen for tildelingen, klik her.  Den unge, lovende dirigent, Christian Øland, leder Musikkorpset gennem aftenens program (se program mv. klik her).


Torsdag den 15. juni 2017 kl. 19.00, Aastrup Kloster, Tølløse: Sommerkoncert. Dirigent Andreas Hansson
Så går turen igen til det smukke Aastrup Kloster. På gårdspladsen ved de gamle, røde mure spiller Livgardens Musikkorps igen i år den traditionelle sommerkoncert – årets smukkeste koncert. Det er klogt at komme i god tid og klogt at have en havestol med at sidde på. Og som de siger: Det regner aldrig på Aastrup! Så medbring bare aftenkaffen.
Gratis adgang.


Onsdag den 14. juni 2017 kl. 19.00, Kastellet, København: Sommerkoncert
Den traditionelle sommerkoncert på Kastellet. Medbring aftenkaffen eller køb en fadøl og nyd den gode musik. Musikkorpset planlægger et varieret sommerprogram under ledelse af den svenske dirigent, Andreas Hansson


Fredag den 5. maj 2017 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv: Forårskoncert. Dirigent: Giordano Bellincampi. Solist: Bjarke Mogensen, accordeon.
Program: Shostakovich: The Bolt; Niklas Schmidt: Concertino; Hindemith: Konzert Musik für Blasorchester; Amilcare Ponchiavelli: Milano, koncertmarch; Lumbye: En aften på Tivoli; Prokofiev: March fra Kærligheden til de 3 appelsiner.


Onsdag den 8. februar 2017 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv

Kammerkoncert med Musikkorpsets medlemmer

Program:
André Jolivet:   Sonatine for fløjte og klarinet (1961).
Katrine Kielland-Brandt (fløjte) og Nicoline Juul Bennecke (klarinet).
W. A. Mozart:   Kvintet for klaver, obo, klarinet, horn og fagot, KV 452
Rikke Sandberg (klaver), Henrik Goldschmidt (obo), Thomas Lund Jensen (klarinet),Carsten Smith Nielsen (horn) og Kirsten Thomsen (fagot).
Claude Debussy: Syrinx for fløjte solo. Katrine Kielland-Brandt (fløjte)
Jan Lynggaard Sørensen: “Broken but still here” for flygelhorn og klaver
Stanley Westh (flygelhorn) og Rikke Sandberg (klaver).


Afholdte koncerter 2016

20161129_131730-beskOnsdag den 30. november 2016 kl.18.00, Stærekassen, Kgs. Nytorv
Julekoncert til fordel for Bryd Tavsheden. Dirigent: Frans Rasmussen
Den Kongelige Livgardes Musikkorps, operasanger Sten Byriel, operasanger Sofie Elkjær Jensen,
pianist Katrine Gislinge, Københavns Drengekor og Den Kgl. Balletskole. Dirigent: Frans Rasmussen.
Musik af bl.a. Mozart, Leroy Anderson og Irwing Berlin samt Disney-julepotpourri.
Læs mere her.

 

 


20161111_165853Fredag den 11. november 2016 kl. 16.45 – 17.15, Kongens Nytorv, Hotel d’Angleterre. Lystænding. Dirigent: David M.A.P. Palmquist
Hotellets juledekoration tændes. Der blev spillet julesalmer og julemelodier.

.

.


 

Tirsdag den 8. nov. 2016 kl. 19.30, Lillerødhallerne, Banevang 7, Allerød Aftenkoncert. Dirigent: Per-Otto Johansson.
Solister: Viktor Wennesz, klarinet. Radi Radev, obo.
Jesper Hyllested, tuba. Daniel A. Clemmensen, basun
Læs mere her.

Daniel A. Clemmensen, basun. Foto: Olav Vibild 2016

Daniel A. Clemmensen, basun. Foto: Olav Vibild 2016

Program:
August Söderman   Jomfruen fra Orleans
Bernard Crusell       Allegro fra klarinetkoncert i B-Dur. Solist: Viktor Wennesz, klarinet
H.C. Lumbye           Alexandra Vals
H.C. Lumbye           Nordiske Fostbrødres Galop
Ennio Morricone      Gabriels Obo. Solist: Radi Radev, obo
Willy Hansen           Danske Livregiments March
Gordon Jenkins       Manhattan Tower  Ouverture
Mogens Andresen   Copenhagen Dreams. Solist: Jesper Hyllested, tuba
Henry Fillmore        Rolling Thunder
Sammy Nestico       Salute to American Jazz
Styne & Cahn          Saturday Night. Solist: Daniel A. Clemmensen, basun
Per Olof Ukkonen   Thunder Samba
John Phillip Sousa  Manhattan Beach March


Fredag den 14. oktober 2016 kl. 19, 20, 21 og 22, Christiansborg Slots riddersal

Christiansborg Slot, kulturnat. Foto: Olav Vibild.

Christiansborg Slot, kulturnat. Foto: Olav Vibild.

Kulturnatten. Dirigent: David M.A.P. Palmquist
Program:
Balduin Dahl: Frederik d. 8.’s Honnørmarch
H.C. Lumbye: Christian d. 9.’s Honnørmarch
Edward Grieg: Fra Peer Gynt Suite
H.C. Lumbye: Hilsen til Fredericianerne
Cole Porter: Night and Day
Se mere her.

 

.


Komponisten Bo Andersen

Komponisten Bo Andersen

Onsdag den 12. oktober 2016 kl. 19.30 Stærekassen, Kgs. Nytorv,
Kammerkoncert med Musikkorpsets musikere. Gratis adgang.

Program:
Johan Georg Albrechtsberger (1736-1809): Koncert for basun og blæsere.
Franz Schubert (1797-1828): Auf dem Strohm, for sang, horn og klaver.
Camille Saint-Saëns (1835-1921): Svanen, for horn og klaver.
Francis Poulenc (1899-1963): Duet for to klarinetter.
Denis Wright (1895-1967): Concerto for cornet.
Bo Andersen (1963 – ): Seven Cues for blæserkvintet (Uropførelse)

.


Fredag den 7. oktober 2016 kl. 19.30 Stærekassen
Temakoncert: Wind Band Classics. Dirigent og solist: Jesper Juul

Se mere ved at klikke her.


Juli 2016 Sommerkoncerter i Harmonien, Haderslev, og på Schackenborg Slot.
Dirigent: Jacob Hultberg. Solister: Nicoline Juul Bennecke og Frederike von Würden, klarinetter.


Mandag den 20. juni 2016 kl. 11-13, Cirkusteltet, Dyrehavsbakken, Klampenborg
Dirigent: Steen Nikolaj Hansen, Solister: Dario Campeotto, Trine Gadeberg og Christina Mørkøre. Koncerten var arrangeret af Danske Seniorer.
Program bl.a.: “O Sole Mio”, “Angelique”, “9 to 5”, “Gabriellas Sång”, Burt Bacharach forever”, “High School Dixie”, “Over the Rainbow”, “Dansevisen” m. fl.


Søndag den 19. juni 2016 kl. 14.00 – 16.00, Knuthenborg Safaripark, Maribo. En koncert i serien Safari Classic. Dirigent: Frans Rasmussen, Solister: Lis Sørensen og Sebastian. Program bl.a. “Jurassic Parc”, “Verden er i farver”, “Ind til dig igen” og sangen “Blidt til stede” fra Sebastians musical, “Cyrano”.


Steen Hansen og Dario Campeotto, Aastrup 2016. Foto: KKB.

Steen Hansen og Dario Campeotto, Aastrup 2016. Foto: KKB.

Torsdag den 16. juni 2016 kl. 19, Aastrup Kloster, Tølløse
Sommerkoncert. Dirigent: Steen Nikolaj Hansen. Solister: Dario Campeotto og Flemming Welander. Sommerkoncert.
Program bl.a. “O Sole Mio”, “Angelique”, “I Danmark er jeg født” samt Sam Rydberg: “March Italia”.

 

 

.

.


Onsdag den 15. juni 2016 kl. 19, Kastellet, Kbh.
Friluftskoncert. Dirigent: Steen Nikolaj Hansen. Solist: Daniel Clemmensen, basbasun.
Musik fra Glen Millers orkester, arrangementer af bl.a. Steen Nikolaj Hansen og Stig Sønderriis.


Søren-Filip Hansen, klarinet. Foto :KKB.

Søren-Filip Hansen, klarinet. Foto :KKB.

Torsdag den 2. juni 2016 kl. 19. 30 Stærekassen. Temakoncert: Filmmusik.
Dirigent: Bjørn Sagstad.
Solister: Radi Radev, obo. Daniel A. Clemmensen, basun. Søren-Filip Hansen, klarinet.
Program bl.a.: “Gabriels Oboe” af Ennio Morricone fra The Mission; “Victor’s Tale” af John Williams fra The Terminal; Bent Fabricius Bjerre; danske filmmusikperler a la Maguerite Viby; Bjergkøbing Grand Prix; Charles Chaplins Smile; Star Wars og Harry Potter af John Williams; Michel Legrand-filmen, “Les Parapluies de Cherbourgh”.

.

.


Peter Ettrup, Lady in White, dr. Wroman. Foto: Olav Vibild.

Peter Ettrup, Lady in White, dr. Wroman. Foto: Olav Vibild.

Fredag den 27. maj 2016 kl. 17.30, Kulturhuset Skanderborg,
festkoncert i forb. m. Garderforeningsjubilæum:
Torsdag den 26. maj 2016 kl. 19.30, Stærekassen, København:

Dirigent: dr. David Vroman (USA). Solister: Steffen Mærsk (euphonium) og “The Lady in White” (sang). Konferencier: Peter Ettrup Larsen.
Musik af marchkongen John Philip Sousa og hans samtidige komponistkolleger. Se reportagen: Marchkongen Sousa.

 

.


HKH Prins Henrik dirigerede ekstranummeret.

HKH Prins Henrik dirigerede ekstranummeret.

Fredag den 20. maj kl. 19.30, Stærekassen: Festkoncert i forb. m. afsløring af HKH Prins Henriks skulptur til Livgardens Musikkorps og Stærekassen, kaldet “Main avec Lyre” (Hånd med lyre).

Dirigent: Andreas Hansson. Solister: Emir Bosnjak, bandeneon og accordeon. Claude Chichon, sang. Pivot Dance Company.
Program:
Offenbach: Ouverture til Orfeus i Underverdenen; Piazzola: Oblivion; Debussy: Golliwog’s Cakewalk; Chichon/HKH Prins Henrik: Souvenir; Beyer: Prins Henriks Honnørmarch; Johnson: Tre malerier af Toulouse Lautrec; Brel: Ne med quitte pas; Gade: Tango Jalousie; Fabricius-Bjerre/HKLH Prins Henrik: Les filles de Copenhague; Legrand: Les parapluies de Cherbourg.
Læs mere om den festlige aften her.

.


Onsdag den 11. maj 2016 kl. 19.00, Riddersalen, Rosenborg Slot
De 10 klarinettister fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps, dirigeret af Jørgen Misser Jensen.

Program:
Verano Porteno –  Piazolla/arr. Martin Kejser
Ouverture til “Luisa Miller” –  G. Verdi/arr. Giuseppe Saggio
New York Counterpoint  – Steve Reich
Summertime – G. Gershwin/arr. Jakob Høgsbro
What You want with Bess?  – G. Gershwin/arr. Jakob Høgsbro
Strata for soloklarinet  – Benjamin De Murashkin
Ouverture til Figaros bryllup  – W. A. Mozart


Tirsdag den 3. maj 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv, Kammermusikkoncert
Kammermusik med orkestrets egne musikere.
Program:

  1. Glinka: Trio Pathetique for klarinet, fagot & klaver (Kirsten Thomsen (fagot), Thomas Lund Jensen (klarinet), Rikke Sandberg, Klaver)
  2. A. Mozart: Hornkoncert nr. 4., 2. & 3. sats (Martin Chlewa, horn, Rikke Sandberg, klaver)
  3. Ligeti: 6 bagateller for blæserkvintet (Livgardens Blæserkvintet)
  4. Nieuwenhuis: Fortunes Fool for kornet og klaver (Stanley West, cornet, og Rikke Sandberg, klaver)
  5. Devoot: Hommage a Benny Goodman for klarinet og klaver (Martin Kejser, Klarinet, Radi Radev, klaver).

Klavs Lawes takker af.

Oberst Klavs Lawes takker af.

Tirsdag den 26. april 2016 kl. 19.30, Stærekassen: Afskedskoncert for Oberst Klavs Lawes. Dirigent: Steen N. Hansen, solist: Bobo Moreno.

Program: Bl.a. N.F. Højer: Rosenborg march; Andersson/Ulvaeuss: Highlights from Chess; Alan Menken: Go the Distance; Kurt Weil: Mack the Knife; Paul Anka: My Way; Billy Strayhorn: Take the A-Train; J. Kander: New York, New York.

Se Billedreportage: Afskedskoncert for oberst Lawes.

.

.


forsvarets-stabsmusikkorps-mindreTorsdag den 31. marts 2016 kl. 19.00, Stærekassen, Kongens Nytorv
Gæstespil af Forsvarets Stabsmusikkorps, Oslo
Dirigent: Andreas Hansson
Solister: Randi Stene (mezzosopran), Yngve Søberg (bas)
Gustav Mahler og militærmusikken.

.

.


Fredag den 18. marts 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv
PORGY & BESS af George Gershwin. Highlights
Dirigent: Per-Otto Johansson
Solister: Bobo Moreno og Signe Asmussen
Korene Vox Humana & Di-Vers


Torsdag den 17. marts 2016 kl. 15, Christiansborg Slot:
Musik til åbningen af udstillingen, “Det Kongelige Festkøkken”. Dirigent: Stig Jørgensen. Musik af bl.a. H.C. Lumbye


Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv
Kammermusikkoncert med orkestrets egne musikere.
Program:
Beethoven: Trio for fløjte, klarinet og fagot
Wilhelm Ramsøe: Septet for to klarinetter og messingkvintet
Victor Ewald: Messingkvintet nr. 1 opus 5
Carl Nielsen: Kvintet opus 43 for fløjte, obo, klarinet, horn og fagot


taffelkctFredag den 5. februar 2016 kl. 19.30 Stærekassen
Temakoncert: Taffelmusik.
Dirigent Per-Otto Johansson.
Konferencier: Mogens Wenzel Andreasen.

Et bredt udsnit at musik fra de kongelige tafler.

 

.


Børge Wagner, 2015. Foto: Olav Vibild.

Børge Wagner, 2015. Foto: Olav Vibild.

Søndag den 24. januar 2016 kl.14 Østerbrohuset, Århusgade
Nytårskoncert. Dirigent: Børge Wagner. Solist bl.a. Guido Paevatalu.

Fredag den 22. januar 2016 kl. 19.30 Egedal Rådhus
Nytårskoncert. Dirigent Børge Wagner. Solist bl.a. Guido Paevatalu.

 

.

.

2016

Onsdag den 30. november 2016 kl.18.00, Stærekassen, Kgs. Nytorv
Julekoncert til fordel for Bryd Tavsheden. Dirigent: Frans Rasmussen
Den Kongelige Livgardes Musikkorps, operasanger Sten Byriel, operasanger Sofie Elkjær Jensen,
pianist Katrine Gislinge, Københavns Drengekor og Den Kgl. Balletskole. Dirigent: Frans Rasmussen.
Musik af bl.a. Mozart, Leroy Anderson og Irwing Berlin samt Disney-julepotpourri.
Læs mere her.

Fredag den 11. november 2016 kl. 16.45 – 17.15, Kongens Nytorv, Hotel d’Angleterre. Lystænding. Dirigent: David M.A.P. Palmquist
Hotellets juledekoration tændes. Der blev spillet julesalmer og julemelodier.

Tirsdag den 8. nov. 2016 kl. 19.30, Lillerødhallerne, Banevang 7, Allerød Aftenkoncert. Dirigent: Per-Otto Johansson.
Solister: Viktor Wennesz, klarinet. Radi Radev, obo.
Jesper Hyllested, tuba. Daniel A. Clemmensen, basun
Læs mere her.

Program:
August Söderman   Jomfruen fra Orleans
Bernard Crusell       Allegro fra klarinetkoncert i B-Dur. Solist: Viktor Wennesz, klarinet
H.C. Lumbye           Alexandra Vals
H.C. Lumbye           Nordiske Fostbrødres Galop
Ennio Morricone    Gabriels Obo. Solist: Radi Radev, obo
Willy Hansen           Danske Livregiments March
Gordon Jenkins       Manhattan Tower  Ouverture
Mogens Andresen   Copenhagen Dreams. Solist: Jesper Hyllested, tuba
Henry Fillmore        Rolling Thunder
Sammy Nestico       Salute to American Jazz
Styne & Cahn          Saturday Night. Solist: Daniel A. Clemmensen, basun
Per Olof Ukkonen   Thunder Samba
John Phillip Sousa  Manhattan Beach March

Fredag den 14. oktober 2016 kl. 19, 20, 21 og 22, Christiansborg Slots riddersal
Kulturnatten. Dirigent: David M.A.P. Palmquist
Program:
Balduin Dahl: Frederik d. 8.’s Honnørmarch
H.C. Lumbye: Christian d. 9.’s Honnørmarch
Edward Grieg: Fra Peer Gynt Suite
H.C. Lumbye: Hilsen til Fredericianerne
Cole Porter: Night and Day
Se mere her.

Onsdag den 12. oktober 2016 kl. 19.30 Stærekassen, Kgs. Nytorv,
Kammerkoncert med Musikkorpsets musikere. Gratis adgang.
Program:
Johan Georg Albrechtsberger (1736-1809): Koncert for basun og blæsere.
Franz Schubert (1797-1828): Auf dem Strohm, for sang, horn og klaver.
Camille Saint-Saëns (1835-1921): Svanen, for horn og klaver.
Francis Poulenc (1899-1963): Duet for to klarinetter.
Denis Wright (1895-1967): Concerto for cornet.
Bo Andersen (1963 – ): Seven Cues for blæserkvintet (Uropførelse)

Fredag den 7. oktober 2016 kl. 19.30 Stærekassen
Temakoncert: Wind Band Classics. Dirigent og solist: Jesper Juul
Se mere ved at klikke her.

Juli 2016 Sommerkoncerter i Harmonien, Haderslev, og på Schackenborg Slot.
Dirigent: Jacob Hultberg. Solister: Nicoline Juul Bennecke og Frederike von Würden, klarinetter.

Mandag den 20. juni 2016 kl. 11-13, Cirkusteltet, Dyrehavsbakken, Klampenborg
Dirigent: Steen Nikolaj Hansen, Solister: Dario Campeotto, Trine Gadeberg og Christina Mørkøre. Koncerten var arrangeret af Danske Seniorer.
Program bl.a.: “O Sole Mio”, “Angelique”, “9 to 5”, “Gabriellas Sång”, Burt Bacharach forever”, “High School Dixie”, “Over the Rainbow”, “Dansevisen” m. fl.

Søndag den 19. juni 2016 kl. 14.00 – 16.00, Knuthenborg Safaripark, Maribo. En koncert i serien Safari Classic. Dirigent: Frans Rasmussen, Solister: Lis Sørensen og Sebastian. Program bl.a. “Jurassic Parc”, “Verden er i farver”, “Ind til dig igen” og sangen “Blidt til stede” fra Sebastians musical, “Cyrano”.

Torsdag den 16. juni 2016 kl. 19, Aastrup Kloster, Tølløse
Sommerkoncert.
Dirigent: Steen Nikolaj Hansen. Solister: Dario Campeotto og Flemming Welander. Sommerkoncert.
Program bl.a. “O Sole Mio”, “Angelique”, “I Danmark er jeg født” samt Sam Rydberg: “March Italia”.

Onsdag den 15. juni 2016 kl. 19, Kastellet, Kbh.
Friluftskoncert.
Dirigent: Steen Nikolaj Hansen. Solist: Daniel Clemmensen, basbasun.
Musik fra Glen Millers orkester, arrangementer af bl.a. Steen Nikolaj Hansen og Stig Sønderriis.

Torsdag den 2. juni 2016 kl. 19. 30 Stærekassen. Temakoncert: Filmmusik.
Dirigent: Bjørn Sagstad.
Solister: Radi Radev, obo. Daniel A. Clemmensen, basun. Søren-Filip Hansen, klarinet.
Program bl.a.: “Gabriels Oboe” af Ennio Morricone fra The Mission; “Victor’s Tale” af John Williams fra The Terminal; Bent Fabricius Bjerre; danske filmmusikperler a la Maguerite Viby; Bjergkøbing Grand Prix; Charles Chaplins Smile; Star Wars og Harry Potter af John Williams; Michel Legrand-filmen, “Les Parapluies de Cherbourgh”.

Fredag den 27. maj 2016 kl. 17.30, Kulturhuset Skanderborg,
festkoncert i forb. m. Garderforeningsjubilæum:

Torsdag den 26. maj 2016 kl. 19.30, Stærekassen, København:Dirigent: dr. David Vroman (USA). Solister: Steffen Mærsk (euphonium) og “The Lady in White” (sang). Konferencier: Peter Ettrup Larsen.
Musik af marchkongen John Philip Sousa og hans samtidige komponistkolleger. Se reportagen: Marchkongen Sousa.

Fredag den 20. maj kl. 19.30, Stærekassen: Festkoncert i forb. m. afsløring af HKH Prins Henriks skulptur til Livgardens Musikkorps og Stærekassen, kaldet “Main avec Lyre” (Hånd med lyre). Dirigent: Andreas Hansson. Solister: Emir Bosnjak, bandeneon og accordeon. Claude Chichon, sang. Pivot Dance Company.
Program: Offenbach: Ouverture til Orfeus i Underverdenen; Piazzola: Oblivion; Debussy: Golliwog’s Cakewalk; Chichon/HKH Prins Henrik: Souvenir; Beyer: Prins Henriks Honnørmarch; Johnson: Tre malerier af Toulouse Lautrec; Brel: Ne med quitte pas; Gade: Tango Jalousie; Fabricius-Bjerre/HKLH Prins Henrik: Les filles de Copenhague; Legrand: Les parapluies de Cherbourg.
Læs mere om den festlige aften her.

Onsdag den 11. maj 2016 kl. 19.00, Riddersalen, Rosenborg Slot
De 10 klarinettister fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps, dirigeret af Jørgen Misser Jensen.
Program: Verano Porteno –  Piazolla/arr. Martin Kejser
Ouverture til “Luisa Miller” –  G. Verdi/arr. Giuseppe Saggio
New York Counterpoint  – Steve Reich
Summertime – G. Gershwin/arr. Jakob Høgsbro
What You want with Bess?  – G. Gershwin/arr. Jakob Høgsbro
Strata for soloklarinet  – Benjamin De Murashkin
Ouverture til Figaros bryllup  – W. A. Mozart

Tirsdag den 3. maj 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv, Kammermusikkoncert
Kammermusik med orkestrets egne musikere.
Program:

  1. Glinka: Trio Pathetique for klarinet, fagot & klaver (Kirsten Thomsen (fagot), Thomas Lund Jensen (klarinet), Rikke Sandberg, Klaver)
  2. A. Mozart: Hornkoncert nr. 4., 2. & 3. sats (Martin Chlewa, horn, Rikke Sandberg, klaver)
  3. Ligeti: 6 bagateller for blæserkvintet (Livgardens Blæserkvintet)
  4. Nieuwenhuis: Fortunes Fool for kornet og klaver (Stanley West, cornet, og Rikke Sandberg, klaver)
  5. Devoot: Hommage a Benny Goodman for klarinet og klaver (Martin Kejser, Klarinet, Radi Radev, klaver).

Tirsdag den 26. april 2016 kl. 19.30, Stærekassen: Afskedskoncert for Oberst Klavs Lawes. Dirigent: Steen N. Hansen, solist: Bobo Moreno.
Program: Bl.a. N.F. Højer: Rosenborg march; Andersson/Ulvaeuss: Highlights from Chess; Alan Menken: Go the Distance; Kurt Weil: Mack the Knife; Paul Anka: My Way; Billy Strayhorn: Take the A-Train; J. Kander: New York, New York.
Se Billedreportage: Afskedskoncert for oberst Lawes.

Torsdag den 31. marts 2016 kl. 19.00, Stærekassen, Kongens Nytorv
Gæstespil af Forsvarets Stabsmusikkorps, Oslo
Dirigent: Andreas Hansson
Solister: Randi Stene (mezzosopran), Yngve Søberg (bas)
Gustav Mahler og militærmusikken.

Fredag den 18. marts 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv
PORGY & BESS af George Gershwin. Highlights
Dirigent: Per-Otto Johansson
Solister: Bobo Moreno og Signe Asmussen
Korene Vox Humana & Di-Vers

Torsdag den 17. marts 2016 kl. 15, Christiansborg Slot:
Musik til åbningen af udstillingen, “Det Kongelige Festkøkken”. Dirigent: Stig Jørgensen. Musik af bl.a. H.C. Lumbye

Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv
Kammermusikkoncert med orkestrets egne musikere.
Program:
Beethoven: Trio for fløjte, klarinet og fagot
Wilhelm Ramsøe: Septet for to klarinetter og messingkvintet
Victor Ewald: Messingkvintet nr. 1 opus 5
Carl Nielsen: Kvintet opus 43 for fløjte, obo, klarinet, horn og fagot

Fredag den 5. februar 2016 kl. 19.30 Stærekassen
Temakoncert: Taffelmusik.
Dirigent Per-Otto Johansson.
Konferencier: Mogens Wenzel Andreasen.
Et bredt udsnit at musik fra de kongelige tafler.

Søndag den 24. januar 2016 kl.14 Østerbrohuset, Århusgade
Nytårskoncert. Dirigent: Børge Wagner. Solist bl.a. Guido Paevatalu.

Fredag den 22. januar 2016 kl. 19.30 Egedal Rådhus
Nytårskoncert. Dirigent Børge Wagner. Solist bl.a. Guido Paevatalu.

2015

Fredag den 23. januar 2015 kl. 19. Egedal Rådhus, nytårskoncert. Dirigent: Børge Wagner. Solist: Povl Dissing.Lehar: Ouverturen til Flagermusen. Bizet: fra l’Arlesiennesuite nr. 2: Intermezzo og Farandole. Carl Nielsen: Hanedans fra Maskarade. Benny Andersen: Svantes Lykkelige Dag; Rosalina; Rosalinas tilbeder i Brønderslev; Den Spanske Sol. Uropførelse: David M.A.P. Palmquist: Loppe Galop. Mørch/Brunse: Godmorgen lille Land. Ekstranumre: Johann Strauss: Radetzky March. H.C. Lumbye, Champagne Galop.

Onsdag den 1. april 2015 kl. 19.30. Stærekassen.”Livgarden og det lykkelige Arabien”, koncertcollage med arabisk inspiration.
Dirigent, komponist, pianist Nikolaj Bentzon. Featuring Balkangruppen Danska Zvezde. Program: Carl Nielsen: fra “Aladdin Suite”. Herbie Hancock: “Butterfly”. Nikolaj Bentzon: “Morgenland”, koncertsuite, uropførelse. Ekstranummer: Nikolaj Bentzon: Messing Unterwasserboot Maschinenraum.

Fredag den 17. april 2015 kl. 14.45, Roskildehallerne, “Lav noget larm”. Dirigent, komponist, idé: Jakob Høgsbro. Børn fra Roskildes skoler.
250 børn fra Roskildes skoler optræder sammen med Livgardens Musikkorps i et musikprojekt under ledelse af Jakob Høgsbro. “Lav noget larm” er en musikalsk befrielse for de energiske børn, der hele tiden får at vide, de skal være stille. Høgsbros musik er genkomponeret specielt for børnene og Livgardens Musikkorps.Tekster af Martin Gerup og Dorte Schou.
Tirsdag den 28. april 2015 k. 19, Stærekassen, “Lav noget larm”, gentagelse af ovenstående koncert, denne gang med børn fra 5 skoler på Amager.

Onsdag den 27. maj 2015 kl. 16, Rosenborg Slot, CD-overrækkelse til H.M. Dronningen. Privat koncert, dirigeret af Børge Wagner. Præsentation af CDen “Fredensborgdage” med musik af H.C. Lumbye. Se mere her: Dronningen fik CD.

Torsdag den 28. maj 2015 kl. 18, Roskilde Kloster, Skumringskoncert. Dirigent: Nenia Zenana. Solist: Stig Fogh Andersen, tenor. Program bl.a.: H.C. Lumbye: Christian IX’s Honnørmarch. Carl Nielsen: Forspil til 2. akt af Saul og David. Carl Nielsen: Min pige er så lys som rav, Tit er jeg glad. Jean Sibelius: Karelia Suite. Fr. Delius: Twilight Fancies, Pagen højt på tårnet sad.

Onsdag den 10. juni 2015 kl. 19.00, Aastrup Kloster, Tølløse. Dirigent: Jesper Juul Windahl . Program: W. Widquist: Norlandsfärger; G. Gershwin: Strike up the Band; Martin Cholewa: Daniels Sang, uropførelse. Solist: Steffen Mærsk; G. Lumbye: Dronning Olga Polka; H.C: Lumbye: Kong Georg den 1.s Honnørmarch; S. Stenhammer: Interlude fra Sången; H. Walters: Trumpets Wild for cornet trio; G. Holst: Moorside march; Carl Nielsen: Hanedans og Carl Nielsen Medley; Cole Porter: Night and Day.

Torsdag den 25. juni 2015 kl. 19.30, Stærekassen, Kgs. Nytorv. Releasekoncert for ny CD. Dirigent: Børge Wagner.
Koncertprogram: H.C. Lumbye: Kong Christian d. 9. Honnørmarch, Dronning Louise Vals, Dagmar Polka, Prinsen af Wales Galop, Storfyrst Alexanders March, Kronprins Frederiks Galop,Balouverture, Bouquet Royal Galop . Georg Lumbye: Dronning Olga polka. J. Svendsen: Norsk rapsodi nr. 2. A.O. Stein: Dronning Margrethe d. 2.s Parademarch. Fuzzy: Kronprins Frederiks Honnørmarch. David Palmquist: Kronprinsesse Marys Honnørmarch. N.W. Gade: Pastorale.
Koncerten er med pause.

Torsdag den 6. august 2015 kl. 19.30, Harmonien, Haderslev. Dirigent: Martin Nagashima Toft. Solist: Utrilla Gudiksen, piccolofløjte.
Program: H.C: Lumbye: Storfyrst Alexanders March, Amelie Vals, Bouquet Royal. L. Bernstein: Candide. E.Damaré: Le Tourbillon, solo for piccolofløjte. J. Frølich: Riberhus March. D. Shostakovich: Tea for Two. C. Nielsen/arr. Peter Jensen: Carl Nielsen Medley. A. Copland: Hoe Down. F. Mendelssohn: Nocturne.


Lørdag den 8. august 2015 kl. 14, Schackenborg Slot, Møgeltønder
. Dirigent: Martin Nagashima Toft (billedet). Solist: Utrilla Gudiksen, piccolofløjte.
Program: Frølich: Riberhus March. Bernstein: Candide Ouverture. Lumbye: Amelie Vals. Stein: Schackenborg March. Peterson-Berger: Sommersång. Damaré: Le Tourbillon, solo for piccolofløjte. Carl Nielsen/Peter Jensen: Carl Nielsen Medley. GAde: Tango Jalousi. Lumbye: Bouquet Royal. Ekstranummer: Glindemann: Haderslev March.

Onsdag den 12. august 2015 kl. 19, Kastellet, København. Dirigent: Martin Nagashima Toft. Solist: Utrilla Gudiksen, piccolofløjte. Konferencier: Mogens Wenzel Andreasen.
Program: bl.a. Bernstein: Ouverture til Candide, H.C. Lumbye: Amelie Vals, Bouquet Royal, F.Kuhlau: Parade March samt Eugène Demarè: Le Tourbillon, solo for piccolofløjte og orkester.

Torsdag den 13. august 2015 kl. 18.30, Roskilde Kloster, skumringeskoncert/Schubertiade. Dirigent: Martin Nagashima Toft. Konferencier: Morgens Wenzel Andreasen. Program: Bl.a. Kuhlau, Schubert, Mendelssohn-Bartholdy og Beethoven.

Mandag den 14. – torsdag den 17. september 2015, Rosenborg Slot: fire koncerter for indbudt publikum. Dirigent: Per-Otto Johansson. Solister: Thomas Lund Jensen (bassethorn), Viktor Wennesz (klarinet). Værker af Mozart, Mendelssohn, Debussy og Lumbye.

Fredag den 25. september 2015 kl. 19.30, Stærekassen. Temakoncert: Blomsterkoncert. Dirigent: Morten Ryelund. Solist: Nina Bols Lundgren, sopran. Dekoration: Bering Blomster. Program: Richard Strauss: Fanfare der Stadt Wien; Vals fra Rosenkavaleren; Ich wollt ein Sträusslein binden; Säusle, liebe Myrte. H.C. Lumbye: Høstblomsten; Bouquet Royale. David M.A.P. Palmquist: Blomstervals, uropførelse. Carl Nielsen:  Æbleblomst; Sænk kun dit hoved du blomst. Stig Sønderriis (arr.): Marguerite Viby Melodier. Rimsky Korsakov: Humlebiens Flugt. Læs mere og se fotos her: Blomsterkoncert.

Fredag den 9. oktober 2015 kl. 19, 20, 21 og 22 Christiansborg Slot, Kulturnatten. Dirigent: Christian Øland. Program: “En Bateau” af Claude Debussy samt “Chr. 9.s Honnørmarch”, “Dagmar Vals”, “Prinsen af Wales Galop”, “Kronprinds Frederiks Polka” og “Storfyrst Alexanders March” af H.C. Lumbye.

Fredag den 23. oktober 2015 kl. 15.45, Garderkasernen, Høvelte:
Indvielse af Veteranbo, KFUMs nye rekreationsboliger. Musicering med bl.a. “Kronprinsesse Marys Honnørmarch” under ledelse af Stig Jørgensen.

Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 19.30, Lillerødhallerne i Allerød
Fredag den 30. oktober 2015 kl. 19.30, Stærekassen.
Temakoncert: Musicals for ever.
Dirigent: Jesper Juul Windahl. Solist: Stephen Brandt-Hansen, sang og Stanley Westh, cornet. Musik fra bl.a. “West Side Story” (Symphonic Dances) af Leonard Bernstein; “Chess” af Björn Ulvaeus; “The Sound of Music” af Richard Rodgers; “Phantom of the Opera” af Andrew Lloyd Webber; “The Godfather” af Nino Rota m.m.

Torsdag den 12. november 2015, Gardekasernen, Høvelte: Koncert for nye gardere. Orkesterleder, komponist og pianist Nikolaj Bentzon. Christina Boelskifte, vokal. Musik af bl.a. Nikolaj Bentzon og Dolly Parton.

Fredag den 20. november 2015, foran Hotel d’Angleterre, Kgs. Nytorv, Kbh.: Musik ved tænding af julelys på hotellets facade. Se billeder her: Julelys på d’Angleterre.

Torsdag den 15. december 2015, Stærekassen: Julekoncert. Dirigent: Martin Nagashima Toft. Solister: Lars EJlif Hansen og Stig Sønderriis, trompet samt Andras Olsen, tenorhorn. Ekstra: Martin Cholewa, sang.
Program: Rimskij-Korsakov: Polonæse fra operaen Julenat. Vivaldi: 1. sats af koncert for 2 trompeter. Lars-Eric Larsson: fra “En Vintersaga”. Tjajkovskij: fra “Nøddeknækkeren”. Bodil Heister: fra “Jul på Slottet”, arr. Rasm. Thaarup. “Disney Time” arr. P-O. Ukkonen. Praetorius: En Rose så jeg Skyde, arr. Sanddstrøm/Nilsen. Mel Tormé: The Christmas Song. David M.A.P. Palmquist: Decembermarch. Anderson: Sleigh Ride.

Fredag den 18. december 2015 kl. 17.00, Stærekassen. Julekoncert til fordel for Bryd Tavsheden
Dirigent: Michael Bojesen. Solister: Birthe Kjær og Bobo Moreno, sang, Bent Fabricius Bjerre, klaver, Michael Bojesens Pigekor. Julemusik fra forskellige tider.