Sidst opdateret 21.04.17

KOMMENDE KONCERTER


 

Fredag den 5. maj 2017 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

Forårskoncert
– en temakoncert med accordeon

Dirigent: Giordano Bellincampi

Solist: Bjarke Mogensen, accordeon

Billetsalg: Klik her!

 

Det er lykkedes Livgardens Musikkorps at engagere den fremadstormende accordeon-virtuos, den unge Bjarke Mogensen.

Programmet vil indeholde sprudlende værker for accordeon og orkester af bl.a. tangoens argentinske mester, Astor Piazzolla, og af danske Niklas Schmidt, en ung, dansk grammy-nomineret komponist af bl.a. filmmusik.
For orkesteret bliver der noget så usædvanligt som en formodet dansk førsteopførelse af den store, tyske komponist, Paul Hindemiths Konzertmusik für Blasorchester, op. 41. Værket er så vidt vides endnu ikke opført i Danmark. Musikken er fra 1920’erne.
Ligeledes for orkester, af den uforudsigelige, russiske Dmitri Shostakovich: Uddrag fra balletsuiten ”The Bolt”. Historien handler om utilfredse arbejdere på en fabrik, der en dag “taber” en bolt ned i maskineriet. Og hvad sker der så…?
Af den lidet kendte, italienske komponist, Amilcare Ponchielli, kan man høreItaliensk koncertmarch”. Kedelig er den ikke!
Ret til ændringer forbeholdes.

Om aftenens solist, Bjarke Mogensen:
Bjarke Mogensen er født på Bornholm i 1985. Han debuterede 13 år gammel som international solist med Münchens Symfoniorkester i en live udsendelse på tv-kanalen ZDF. Han har blandt andet spillet med musikere som Gidon Kremer og Augustin Dumay samt samarbejdet som solist med Kremerata Baltica, Moscow Virtuosi, Det Slovakiske National Orkester, Prague Radio Orchestra, DR SymfoniOrkestret, DR Underholdnings Orkestret, Cph Phil, Århus Symfoniorkester, under ledelse af dirigenter som Lan Shui, Vladimir Spivakov, Thomas Søndergaard, Rolf Gupta, John Storgårds, Beat Furrer, Francesco Angelico og Leos Svarovksy. Bjarke Mogensen havde sin debut som solist i Carnegie Hall i 2011 som den første skandinaviske accordeonist. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2014.

Giordano 2014 Operaen. Olav Vibild foto.Om dirigenten: Giordano Bellincampi er født i 1965 i Rom. Han er uddannet i Danmark hos prof. Jorma Panula og har siden boet i København. Han debuterede på Det Kongelige Teater i 2000 med Puccinis La Bohème og har siden regelmæssigt dirigeret operaer af Puccini samt andre hovedværker på teatrets scener, heriblandt Verdis Aida i forbindelse med Operaens åbning i 2005. Samme år debuterede Giordano Bellincampi ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf med Puccinis La Bohème og i 2006 på Cincinnati Opera med Puccinis Tosca. Fra 2012 har han været chefdirigent for Duisburger Philharmonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano. Livgardens Musikkorps glæder sig til gensynet med den karismatiske dirigent.

Køb Billet, klik her.

.


Klarinetter. Koncertfoto af Elisabeth Rihn, 2015.

Koncertfoto af Elisabeth Rihn, 2015.

Onsdag den 10. maj 2017 kl. 18.00

Rosenborg Slot, riddersalen

Klarinetkoncert

– med alle klarinettisterne fra
Den Kongelige Livgardes Musikkorps

 

Musikkorpsets største gruppe, klarinetgruppen, gentager succesen fra sidste år og afholder koncert i Riddersalen på Rosenborg. Igen i år vil programmet være varieret og alsidigt. Vi har allieret os med oboisten og klezmer-eksperten Henrik Goldschmidt (Middle East Peace Orchestra), som vil guide jer igennem aftenens program. Udover klezmerværker vil der bl.a. også blive spillet J.S. Bachs toccata og fuga i d-mol samt Jean Francaix’s klarinetkvartet.

Klarinetgruppen, Stærekassen, 2015. Foto: Olav Vibild.

Klarinetgruppen, Stærekassen, 2015. Foto: Olav Vibild.

Koncerten er gratis.

.

Der vil være 60 billetter som fordeles efter først til mølle princippet.
Send en mail med navn og antal ønskede billetter til lg-muk10@mil.dk
Deadline for tilmelding er d. 24 april.
Der vil være indgang via Livgardens kaserne, Gothersgade 100, fra kl. 17.30.
Bemærk venligst, at der ikke er mulighed for at parkere på kasernen.
.
Vel mødt!
.
.
.
.

Stærekassen, Foto: KKB.

Stærekassen, Foto: KKB.

Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

Kammerkoncert med Livgardens musikere

Mød de enkelte musikere fra Livgardens Musikkorps og hør dem udfolde sig i kammermusikken, der spilles rent con amore. Nyd også det fine koncertrum og se på kunsten rundt omkring i huset. Der vil være mulighed for at købe en forfriskning i baren, fx Musikkorpsets egen special-øl, “10.57”.

Der er gratis adgang til koncerten.

Orkesterchef Eric Enstrøm inviterer til rundvisning i det smukke hus inden koncerten. Rundvisningen er gratis, men man bedes tilmelde sig senest 12. maj til lg-muk10@mil.dk.

Programmet indeholder bl.a.:
Niels W. Gade: Fantasistykker for klarinet og klaver
Jeppe Tom-Petersen, klarinet og Rikke Sandberg, klaver

Jean Francaix: Klarinetkvartet
Nicoline Juul Bennecke, Søren-Filip Hansen, Viktor Wennesz og Bo Skjold Christensen, klarinetter

Gabriel Faure: Fantasi for fløjte og klaver
Utrilla Gudiksen, fløjte og Rikke Sandberg, klaver


_0056__MG_7388Torsdag den 18. maj 2017 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

“Marcher og feltunderholdning”

Dirigent: Bjørn Sagstad

Solist: Annette Heick

Køb billet til en forrygende aften med fart over feltet, klik her.

At spille marcher er Musikkorpsets spidskompetence, vores grundrepertoire. Kom og hør et udvalg af vores flotte, lækre, iørefaldende marcher.

Annette Heick, foto Tom LindboeNår soldater er udsendt i længere tid, er det en god, gammel skik at sende kunstnere ud til dem for at underholde. Musikkorpset har således lavet feltunderholdning i både Kosovo og Afganistan. Og her er musikken tit absolut anderledes end marcher, ofte understøttet af en kendt solist. For at få den helt rigtige feltunderholdnings-stemning, har vi har hyret hele Danmarks Annette Heick, som med sin glade udstråling kan få selv camouflageklædte soldater op af sæderne.

Annette Heick, der før har optrådt med Musikkorpset, har været journalist på bl.a. BT og Se & Hør, været både deltager i og vært for Melodi Grand Prix, og har lagt stemme til adskillige Disney-tegnefilm.
Aftenens dirigent, Bjørn Sagstad, har i sin flotte karriere dirigeret så forskellige værker som Mozart-operaer og filmmusik, samt såvel militærmusik som symfonier med stor entusiasme. Sagstad har tidligere samarbejdet med Livgardens Musikkorps med stor succes, og orkestret glæder sig til gensynet.
.
Kom og vær med! Aftenens festlige program offentliggøres senere.
.

publikum

Fredag den 19. maj 2017 kl. 17.00

HCA Boxen, Bogense

“Marcher og feltunderholdning”

Dirigent: Bjørn Sagstad

Solist: Annette Heick

 

– gentagelse af gårsdagens koncert.
Koncerten finder sted i forbindelse med Garderforeningens repræsentantskabsmøde. Koncerten er gratis for mødedeltagere.
Nærmere oplysning billetsalg mv. kommer senere. Se omtale på Fyens.dk.

en-romantisk-aften-i-kongens-haveGrundlovsdag, mandag den 5. juni 2017 kl. 18 – 22

En Romantisk Aften i Kongens Have

Promenadekoncerter med mange kendte
musikere, skuespillere og ensembler

Den Kongelige Livgardes Musikkorps spiller ved aftenens åbning kl. 18:00 – 18:30 og igen ved aftenens lukning kl. 21:30 – 22:00

Et overflødighedshorn af romantisk sommerstemning med musik , eventyr og poesi. Hør Musikkorpset spille bl.a. Edvard Griegs berømte “Morgenstemning”. Læs mere om eventen på www.kongenshave.dk og køb billet  à kr. 300,- (inkl. et glas kølig rosévin).


Kastellet 8.6.11 dir. Andreas Hanson, foto Else Hyldahl.Onsdag den 14. juni 2017 kl. 19.00

Kastellet, København

Sommerkoncert

Den traditionelle sommerkoncert på Kastellet. Medbring aftenkaffen eller køb en fadøl og nyd den gode musik. Musikkorpset planlægger et varieret sommerprogram. Gratis adgang.
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lørdag den 5. august 2017 kl. 14.00

Schackenborg Slot, Møgeltønder

Eftermiddagskoncert i slotsgården

 I de smukke omgivelser mellem Schackenborgs mure spiller Musikkorpset igen i år en flot og varieret sommerkoncert. Koncerten er gratis og åben for alle, og programmet består af såvel marchmusik som klassisk og rytmisk musik. Portene åbnes kl. 13.15, og der er siddepladser til de første 500 fremmødte. Til koncerten kan der købes forfriskninger m.m. Gratis adgang.
Læs mere om slottet og arrangementet her.

Roskilde Kloster 2015 (16)Mandag den 7. august 2017

Roskilde Kloster

Skumringskoncert

Medbring en havestol, et tæppe og aftenkaffen og nyd musikken på den smukke gårdsplads i Roskilde Kloster. Program mv. offentliggøres senere. Gratis adgang.
Læs mere om Roskilde Kloster her.
.

20170118_081630Fredag den 6. oktober 2017 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

Temakoncert: Trompeten

Dirigent: Steen Hansen

Solist: Willie Murillo, trompet

Med et af de allermest populære instrumenter i stort set alle musikkens genrer, trompeten, er vi stolte af at præsentere en fantastisk musiker: Willie Murillo fra Los Angeles. Han er et big shot over there, inspiration for utallige, andre professionelle musikere og en sand mester på sit instrument. Programmet er endnu ikke lagt, men forbered jer på en sprudlende aften med masser af big band-præget, rytmisk musik. Og ja – det kan Dronningens musikanter nemlig også godt! Se Willie Murillos hjemmeside her og hør musikeksempler.
Billetsalget starter snart.


Før koncert i Stærekassen

Fredag den 3. november 2017

Stærekassen, Kgs Nytorv

Temakoncert: H.C. Andersen

 

Eventyret starter allerede ved de første toner. Dronningens alsidige orkester, Livgardens Musikkorps, fortolker musik, skrevet til og om vor store digters eventyr. Nærmere info kommer senere. Billetsalg.


Cæcilie Nordby 2

Tirsdag den 28. november 2017 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

Julekoncert

Solist: Cæcilie Norby

 

Cæcilie Nordby sammen med trompetist og arrangør Stig Sønderriis. Fra koncert 2011 i Roskilde Domkirke. Foto KKB.

Øverst: Cæcilie Norby i Jazzhus Montmartre, 2017. Cæcilie Norby sammen med trompetist og arrangør Stig Sønderriis. Fra koncert 2011 i Roskilde Domkirke. Fotos KKB.

Kom til Musikkorpsets egen julekoncert. Vi har helt efter eget valg entreret med Cæcilie Norby, den skønne sangerinde med den store udstråling. Vi glæder os til at sammensætte et dejligt og julet program, centreret om Cæcilies udtryksfulde vokal. Oplysning om program mv. samt billetsalg kommer senere.