Kommende koncerter

Norsk Militær Tattoo

Oslo, 17. – 22. april 2018

Koncert og tattoo

Livgardens Musikkorps har modtaget nordmændenes invitation til at komme til Oslo og være med til den store, årlige attraktion med Tattoo og koncerter. Det er en ære for os at blive et af de koncerterende orkestre ved koncerten den 18. april om aftenen – vi er specielt udvalgt med særlig opmærksomhed på vores 359 årige historie og den gennem tiden finslebne klangkultur i vores orkester. Nærmere oplysning om tattooet findes på Norsk Militær Tattoo.

Billedet er fra Den Kongelige Livgardes 350 års jubilæum i 2008, hvilket er sidste gang, Musikkorpset har medvirket i et tattoo.

Kammerkoncert

Onsdag den 30. maj 2018 kl. 19.30

.

I forårets række af kammerkoncerter med Livgardens Musikkorps’ egne musikere præsenteres endnu en gang både spændende og skøn musik i Stærekassen. Koncerten arrangeres som sædvanligt con amore og er ikke noget, der hører til musikernes egentlige arbejde. Lysten driver værket.
Det er med stolthed, at vi kan byde på en uropførelse denne gang, nemlig et værk for fløjte og klarinet, bestilt hos komponisten Bo Andersen, der også er manden bag en ny blæserkvintet til Livgardens Blæserkvintet sidste efterår. Kompositionen, der hedder Blue Shades of Winter, er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond. Musikken er skrevet til og opføres af fløjtenisten Katrine Kielland-Brandt og klarinettisten Thomas Lund Jensen, der skal betjene flere slags klarinetter og også lidt slagtøj. Udover disse helt nye toner spilles også ur-klassiske værker, og det endelige program er netop under udarbejdelse.
Der er gratis adgang til denne fine musikoplevelse i det smukke hus, Stærekassen.

Komponisten Bo Andersen
Stærekassen, foto KKB.

Aftenkoncert

Fredag den 1. juni 2018 kl. 19.30

Stærekassen, Kgs. Nytorv

Leder du efter en dag at opleve Livgardens Musikkorps? Så sæt kryds i kalenderen 1. juni, årets første sommeraften. Da Livgardens Musikkorps står til rådighed for Kongehuset og Forsvaret, er vores tidshorisonter betydeligt kortere end andre orkestres. Hvis Dronningen kalder – så kommer vi! En koncertchance kan komme dumpende lige pludseligt, og den griber vi naturligvis. Så lige nu ved vi, at vi gerne vil spille for et sommerglad publikum. Det er også ret sandsynligt, at en ung klarinetspiller, Frederik von Würden Eriksen, en af vores ret nye kolleger, skal være solist i Webers Concertino, et stykke romantik for klarinet og orkester. Resten finder vi ud af efterhånden. Man kan godt købe billet til koncerten, gør endelig det!

“KRONEN PÅ VÆRKET”

Festkoncert, fredag den 8. juni 2018 kl. 17
Værket

Sven Dalsgaards Plads 1,
8900 Randers C
samt

“SOMMERKONCERT”

Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 19.30

Stærekassen, København

Dirigent: David Riddell

Solister: Jesper Hyllested (tuba) og Lars Vestergaard (slagtøj)

.
Den Kongelige Livgarde og Værket i Randers indbyder til koncert. De blanke uniformsknapper vil skinne, og musikken vil bølge op under loftet. Følsomme sjæle vil knibe en tåre, ligesom de gamle gardere vil klappe taktfast med. Der bliver musik af mange slags, når randrusianere og Randers Garderforening mødes for at feste i anledning af repræsentantskabsmødet i byen. Dirigenten er den skotske David Riddell, der er bosat i Randers, hvor han er musikchef for Randers Kammerorkester samt kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera. Koncerten har vi kaldt Kronen på Værket som hentydning til, at vi er i Kronjylland, og at Dronningens eget orkester nu spiller på Værket. Solisterne ved denne festkoncert er indfødte fra Randers og omegn: to af vores mest afholdte kolleger i Musikkorpset, den fabelagtige Lars Vestergaard på marimba og den forrygende Jesper Hyllested på tuba. Der venter virkelig en oplevelse, når alle disse højt kvalificerede musikere går på podiet.

Billetpris kr. 195,- incl. gebyr kr. 30,-. KØB BILLET!
Koncerten er med pause. Programoplysninger kommer snarest.
Dagen efter koncerten, lørdag den 9. juni,  går Livgardens Musikkorps i spidsen for en parade gennem Randers.

Koncerten gentages i Stærekassen i København den 12. juni. Køb billet her. Pris kr. 150,-

Arrangør: Den Kongelige Livgarde/Randers Garderforening og Værket.

Onsdag den 27. juni 2018 kl. 19.00

Kastellet, København

Oplev den traditionelle sommerkoncert på Kastellet. Salg af vin, sodavand og fadøl.

Torsdag den 28. juni 2018 kl. 19.00

Aastrup Kloster, Tølløse

Kom og hør musikken i sommeraftenen på det smukke Aastrup Kloster. Gratis adgang.

…….

Slotskoncert

Lørdag den 4. august 2018 om eftermiddagen

Schackenborg Slot, Møgeltønder

Endnu engang inviteres der til flot og festlig, smuk og dejlig sommermusik i slotsgården.
Salg af kaffe m.v. Gratis adgang.

Tirsdag den 7. august 2018 om aftenen

Roskilde Kloster

En koncert i skumringen på Roskilde Kloster er en charmerende sommerbegivenhed. Kom og lyt med og nyd synet af de flotte uniformer og de kønne bygninger – og husk at medbringe en havestol at sidde på. Gratis adgang.

Aftenkoncert

Fredag den 28. september 2018 kl. 19.30

Dirigent: Giordano Bellincampi

Det er endnu en gang lykkedes Livgardens Musikkorps at engagere den herboende, italienske stjernedirigent Giordano Bellincampi. Livgardens Musikkorps ser hen til en uges prøver og en koncert med særlig dynamik og levende engagement dirigenten og musikerne imellem. Hvad programmet byder på afsløres senere, men reservér allerede nu aftenen til en fin musikoplevelse.