Kommende koncerter

Kammerkoncert

Onsdag den 30. maj 2018 kl. 19.30

.

I forårets række af kammerkoncerter med Livgardens Musikkorps’ egne musikere præsenteres endnu en gang både spændende og skøn musik i Stærekassen. Koncerten arrangeres som sædvanligt con amore og er ikke noget, der hører til musikernes egentlige arbejde. Lysten driver værket.
Det er med stolthed, at vi kan byde på en uropførelse denne gang, nemlig et værk for fløjte og klarinet, bestilt hos komponisten Bo Andersen, der også er manden bag en ny blæserkvintet til Livgardens Blæserkvintet sidste efterår. Kompositionen, der hedder Blue Shades of Winter, er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond. Musikken er skrevet til og opføres af fløjtenisten Katrine Kielland-Brandt og klarinettisten Thomas Lund Jensen, der skal betjene flere slags klarinetter og også lidt slagtøj. Udover disse helt nye toner spilles både Schumann, Poulenc og Weber. Se programmet her.
Der er gratis adgang til denne fine musikoplevelse i det smukke hus, Stærekassen.

Komponisten Bo Andersen
Stærekassen, foto KKB.

Aftenkoncert

Fredag den 1. juni 2018 kl. 19.30

Dirigent: Christoffer Nobin

Solist: Frederik von Würden, klarinet

De unge talenters aften! Oplev den unge svensker, Christoffer Nobin, dirigere Livgardens Musikkorps i et klassisk, romantisk program, hvor også vores egen unge kollega, Frederik von Würden, vil traktere klarinetten i Webers Concertino.

Carl Maria von Webers Concertino for klarinet og orkester op. 26, dateret 2. april 1811, er et af klarinetlitteraturens hovedværker, et romantisk mesterstykke af formfuldendt virtuositet og iørefaldende melodier. Frederik er for nylig blevet fastansat i vores orkester, og inden han tager orlov for at videreuddanne sig i USA, har vi her lejlighed til at høre hans klangskønne klarinetspil udfolde sig i Stærekassens gode akustik.
Christoffer Nobin henter vi fra den anden side af Øresund, hvor han siden 1. jan. 2017 har været kunstnerisk leder for : Östgöta Blåsarsymfoniker. Han har allerede dirigeret mange orkestre i utallige byer og lande, ligesom har han haft flere ærefulde hverv, som at assistere de store mesterdirigenter ved projekter i både New York, Paris og Salzburg. Christoffer har en stor bredde i sin musiceren. Hans tyngdepunkt ligger i det klassiske orkesterrepertoire og opera, men han arbejder også gerne med musical, jazz, rock og pop. Musik i bred betydning er altså Christoffers livsbetingelse, og han udtaler da også selv: Musiken har alltid funnits i mitt liv. Det glæder vi os til at opleve.
Ved koncerten spilles bl.a. Rossinis Ouverture til “Italienerinden i Algier”, Sibelius “Karelia Suite”, Gustav Holsts “Mars og Jupiter” samt værker af H.C. Lumbye og Sam Rydberg.

Kom og vær sammen med os om en god musikoplevelse og køb billet til koncerten.

“KRONEN PÅ VÆRKET”

Festkoncert, fredag den 8. juni 2018 kl. 17
Værket

Sven Dalsgaards Plads 1,
8900 Randers C
samt

“SOMMERKONCERT”

Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 19.30

Stærekassen, København

Dirigent: David Riddell

Solister: Jesper Hyllested (tuba) og Lars Vestergaard (slagtøj)

.
Den Kongelige Livgarde og Værket i Randers indbyder til koncert. De blanke uniformsknapper vil skinne, og musikken vil bølge op under loftet. Følsomme sjæle vil knibe en tåre, ligesom de gamle gardere vil klappe taktfast med. Der bliver musik af mange slags, når randrusianere og Randers Garderforening mødes for at feste i anledning af repræsentantskabsmødet i byen. Dirigenten er den skotske David Riddell, der er bosat i Randers, hvor han er musikchef for Randers Kammerorkester samt kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera. Koncerten har vi kaldt Kronen på Værket som hentydning til, at vi er i Kronjylland, og at Dronningens eget orkester nu spiller på Værket. Solisterne ved denne festkoncert er indfødte fra Randers og omegn: to af vores mest afholdte kolleger i Musikkorpset, den fabelagtige Lars Vestergaard på marimba og den forrygende Jesper Hyllested på tuba. Der venter virkelig en oplevelse, når alle disse højt kvalificerede musikere går på podiet.

Billetpris kr. 195,- incl. gebyr kr. 30,-. KØB BILLET!
Koncerten er med pause. Programoplysninger kommer snarest.
Dagen efter koncerten, lørdag den 9. juni,  går Livgardens Musikkorps i spidsen for en parade gennem Randers.

Koncerten gentages i Stærekassen i København den 12. juni. Køb billet her. Pris kr. 150,-

Arrangør: Den Kongelige Livgarde/Randers Garderforening og Værket.

Onsdag den 27. juni 2018 kl. 19.00

Kastellet, København

Oplev den traditionelle sommerkoncert på Kastellet. Salg af vin, sodavand og fadøl.

Torsdag den 28. juni 2018 kl. 19.00

Aastrup Kloster, Tølløse

Kom og hør musikken i sommeraftenen på det smukke Aastrup Kloster. Gratis adgang.

…….

Slotskoncert

Lørdag den 4. august 2018 om eftermiddagen

Schackenborg Slot, Møgeltønder

Endnu engang inviteres der til flot og festlig, smuk og dejlig sommermusik i slotsgården.
Salg af kaffe m.v. Gratis adgang.

Tirsdag den 7. august 2018 om aftenen

Roskilde Kloster

En koncert i skumringen på Roskilde Kloster er en charmerende sommerbegivenhed. Kom og lyt med og nyd synet af de flotte uniformer og de kønne bygninger – og husk at medbringe en havestol at sidde på. Gratis adgang.

Aftenkoncert

Fredag den 28. september 2018 kl. 19.30

Dirigent: Giordano Bellincampi

Det er endnu en gang lykkedes Livgardens Musikkorps at engagere den herboende, italienske stjernedirigent Giordano Bellincampi. Livgardens Musikkorps ser hen til en uges prøver og en koncert med særlig dynamik og levende engagement dirigenten og musikerne imellem. Hvad programmet byder på afsløres senere, men reservér allerede nu aftenen til en fin musikoplevelse.