Kommende koncerter

Tysk Romantik og Russiske Farver!

Torsdag den 28. marts kl. 19.30 i Stærekassen, Kgs. Nytorv

Dirigent: Giordano Bellincampi

Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps med solister fra musikkorpsets egne rækker.

Musikkorpset, der lige har knyttet Giordano Bellincampi til sig som kunstnerisk rådgiver, indleder ved denne koncert dette samarbejde med et program, der fokuserer på det store klassiske repertoire og det høje kunstneriske niveau, som er en del af orkesterets identitet. Koncerten markerer en ny fase i korpsets historie, hvor det sammen med Giordano Bellincampi vil skabe fokus på blæsermusikken i Danmark, og præsentere det ypperste af dette for det danske publikum.

Koncertens første halvdel indeholder hele tre ouverturer af store romantikere. Den dansk/tyske komponist, Friedrich Kuhlau er den tidligste af dem, og hans ouverture, til det nationale festspil Elverhøj, er kommet til at stå som et ikonisk mesterværk. Denne ouverture er blevet et standardværk for korpset, og den er ofte blevet spillet ved kongelige højtider. De to andre ouverturer i denne afdeling er Bruckners ouverture i g-mol og Wagners forspil til Mestersangerne. Her får musikkorpset lejlighed til at spille med det helt store romantiske udtræk, men før det vil to af korpsets egne musikere, Viktor Wennesz og Thomas Lund Jensen være solister i Mendelsohns Koncertstykke nr. 1 for klarinet og bassethorn.

Koncertens anden halvdel præsenterer tre komponister, som levede og virkede under det kommunistiske styre i Sovjetunionen, alligevel kan man glæde sig til et gnistrende festfyrværkeri af russiske farver, temperament og virtuositet. Samtidig præsenterer vi musikkorpsets yngste og nyeste medlem Mikkel Berrig som solist i Alexander Arutunians trompetkoncert. Dette festlige værk bliver indrammet af musik fra Sergej Prokofjevs opera Kærligheden til de tre Appelsiner, og Dmitrij Shostakovitjs ballet The Bolt.

Dette er en særlig chance for at høre Den Kongelige Livgardes Musikkorps i en koncert med et spændende og publikumsvenligt program, der markerer et tårnhøjt ambitionsniveau.

Billetsalg klik her