Kommende koncerter

Kammermusikkoncert

Onsdag d. 22. Maj kl. 19:30. Stærekassen, Kgs. Nytorv

Kammermusik med musikkorpset medlemmer og med Rikke Sandberg på klaver.
Rækken af koncerter med kammermusik for blæsere fortsætter. Kammermusikkens mindre besætninger kræver mere af den enkelte musiker, men giver også rum til personligt udtryk, intimitet og store oplevelser. Kom lidt tættere på de enkelte musikere her. Programmet denne gang:

Johann Sebastian Bach           Sonate i g-mol for fløjte og klaver BWV 1020

Carl Nielsen                             Canto Serioso for dybdehorn og klaver

Robert Schumann                    Fantasistykker for klarinet og klaver op. 73

Poul Ruders                             Tattoo for One for klarinet

François Devienne                  Trio i Bb-dur op. 61 nr. 5 for fløjte, klarinet og fagot

Béla Bartok                              Romanian Folk Dances for klarinet kvartet

Der er gratis adgang til koncerten

Nye Miniaturer for Marchorkester

Koncert ved Klang-Festivalen

Tirsdag den 4. juni kl. 17:30 og 19:00, Søren Kierkegaards Plads 1221 København K

Dirigent: David M.A.P. Palmquist

Som noget helt nyt optræder musikkorpset ved årets Klang-Festival, som er en festival for ny klassisk kompositionsmusik. Her vil korpset uropføre tre værker skrevet specielt til lejligheden. Det er komponisterne Ole Buck, Hugi Gudmundsson og Rasmus Zwicki der her kommer med deres egen vision for hvad et orkester som Livgardens Musikkorps kan bruges til. Dette er en kort koncert der bliver gentaget, og der bliver ved samme lejlighed en masse andet spændende musik på pladsen. Læs mere om det på Klang-Festivalens hjemmeside.
Der er Fri adgang.

Koncert på Kastellet i København

Onsdag den 19. juni kl. 19:00

Dirigent: David M.A.P. Palmquist.

Igen i år kan man opleve musikkorpset i en af de traditionelle kastelskoncerter. Vanen tro bliver der her lagt vægt på at programmet indeholder god gammeldags militærmusik. Det kan jo være mange ting, men selvfølgelig er der marchmusik, en god ouverture og populære toner på programmet. Der er fri adgang, og hvis man kommer allerede kl. 18:05, kan man også opleve Den Kongelige Livgardes Tambourkorps.

Se Kastellets koncertprogram for sommeren 2019 klik her

Koncert på Aastrup Kloster ved Tølløse

Torsdag den 20. juni kl. 19:00

Dirigent: David M.A.P. Palmquist

Solist: Marie Carmen Koppel

Den Kongelige Livgardes Musikkorps besøger igen i år Aastrup Kloster, og giver en koncert hvor programmet indeholder noget for enhver smag. Man kan blandt andet høre marchmusik, Franz von Suppés Ouverture til ”Bandittenstreiche” og musik af både Bernstein og Glindemann. Der vil også være en duet som hedder ”Myggen og Elefanten”. Hvilke instrumenter det drejer sig om kan man jo prøve at gætte på. I år kan man også møde en af Danmarks bedste soulsangerinder, Marie Carmen Koppel. Hun har fundet frem til et udvalg af amerikanske evergreens som hun vil fremføre sammen med musikkorpset.

Kom gerne i god tid så I kan nyde de smukke omgivelser. Der er fri adgang.

Ungarsk Rapsodi!

Torsdag den 27. juni kl. 19 i Stærekassen, Kgs. Nytorv

Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkors

Dirigent: Laszlo Marosi

Solist Viktor Wennesz, klarinet.

Som musikland har Ungarn en særlig rig og spændende historie. I den ungarske musik kan man høre indflydelse fra Balkan og folkemusik langt østfra, men også fra en stor befolkning af romaer og nærheden til Wien og Tyskland. Dertil har Ungarn leveret nogle af vores største og bedste komponister. Derfor har Livgardens musikkorps valgt at runde forårets koncertsæson af med en stor sommerlig buket ungarsk musik. Programmet er i den anledning lagt i særligt kyndige hænder, idet vi får besøg af den ungarske dirigent Laszlo Marosi.

Ungarns kendeste komponist er muligvis Franz Liszt, og denne aften kan man høre hans Ungarsk Rapsodi nr. 1. En rapsodi er i musikken et frit fabulerende ekspressivt værk baseret på forskellige temaer. Liszt lod sig her inspirere af den ungarske folkemusik, og det er noget der går igen hos andre af aftenens komponister. Zoltán Kodály er særlig kendt for at rejse rundt og indsamle folkemelodier. Dem brugte han til at skabe fantastisk musik som man her vil kunne høre noget af, og Gyorgy Ranki baserede en hel opera på eventyret om kejserens nye klæder og ungarske folkesange. Det er her blevet til King Pomade Suiten. Koncerten vil også byde på marchmusik af Franz Lehar og Josph Haydn, en klarinetsolist med ungarske rødder, og en række andre spændende værker. Disse danner tilsammen koncerten: Ungarsk Rapsodi, som er en fantasifuld fabulerende musikalsk rejse i en rig musikkultur.

Bemærk at koncerten denne aften starter allerede kl. 19.00

Billetsalget åbner i løbet af uge 20

Program:

Joseph Haydn  Esterhazy March (1745)

Ferenc Erkel    Hunyadi Ouverture

Gyorgy Ranki   King Pomade suite

Frigyes Hidas   Concertino

PAUSE

Franz Liszt        Hungarian Rhapsody no. 1

Gulyás László   Széki muzsika  (Solist: Viktor Wennesz)

Franz Lehar     Delegation March

Zoltán Kodály   Kállai Kettös

Jeno Hubay      Hejre Kati!

Antal Farkas    Üveges tánc (Bottle Dance)

Billetsalg klik her