Kommende koncerter

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps i anledning af Garderforeningen Holstebros 110 års jubilæum.

Dir: Andreas Hanson

Solister: Stanley Westh, kornet og Steffen Mærsk,euphonium

Fredag d. 20. Maj kl. 17.00

Musikteatret Holstebro – Aksel Nørgaard Salen

Den Røde Plads 16 – 7500 Holstebro

Billetsalg klik her

Kryds ild

Koncert i samarbejde med Klang – Copenhagen Avantgarde Music Festival

Stærekassen, Kgs Nytorv Lørdag d. 18. Juni kl 12.00 og 14.00

Billetsalg klik her

Program – Jakob Kirkegaard – Kryds Ild (uropførelse)

Dette musikværk simulerer lyden af skydevåben, bomber og eksplosioner.

Den danske komponist og lydkunstner Jacob Kirkegaard er ikke bleg for at tage fat om de store, komplicerede emner. Selv beskriver han sit virke som placeret midt imellem kunst og videnskab, og helt sikkert er det da også, at hans værker er produktet af lige dele kunstnerisk sensibilitet og analytisk snilde.

Med sit nyeste værk, KRYDS ILD, der opføres af Den Kongelige Livgardes Musikkorps, har Kirkegaard taget krigen som genstand for sit undersøgende blik. KRYDS ILD bygger på lydoptagelser af skydevåben og artilleri, der er transskriberet til et orkester, og værket imiterer på den måde lyden af en krigssituation. For hvordan lyder krigen egentligt? Har den en klang? Et tonesprog? Igennem et års research og adskillige besøg hos skydeentusiaster, samt hos det danske militær, har Kirkegaard foretaget lydoptagelser med følsomme sensorer såvel som med akustiske målemikrofoner for at finde svar på disse spørgsmål.

Han har lyttet helt ind i våbnets mekanik, projektilets skæring gennem luften og det dybe ekko efter granatens eksplosion. Men ikke nok med det: Værkets narrative forløb er baseret på samtaler med krigsveteraner, som har indvilget i at beskrive krigens lyd: Den uendelige, ulidelige venten og så den pludselige, øredøvende krydsild.

Sommerkoncert på Kastellet

Onsdag d. 22.Juni