Kommende koncerter

Skumringskoncert

Roskilde Kloster Onsdag d. 11. August kl. 19.00

gratis adgang

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Dirigent: Magnus Larsson

Solist: Kim Sjøgren, violin

Musikkorpset starter efterårets koncerter med vores faste skumringskoncert på Roskilde kloster. Vi glæder os til at præsentere et program med sange, danse og populær musik med inspiration fra ind- og udland.
Som solist har vi Kim Sjøgren, som nok er en af de bredest favnene musikere vi kan finde i Danmark med et cv, der rækker fra 10 år som koncertmester i det kgl. Kapel til en række samarbejder og udgivelser med danske og internationale popkunstnere og en deltagelse i det danske melodigrandprix.
Til at lede koncerten er vi så heldige at kunne præsentere Magnus Larsson. Den helt unge danske dirigent har netop i år modtaget Léonie Sonning Talentpris og er allerede godt på vej til en stor international dirigent karriere.

Carl August Nielsen (1865-1931)  –  Orientalsk Festmarch fra musikken til ”Aladdin”

Wolfgang Amadeus Mozart(1756-1791)  –  Rondo  fra Violin Concerto Nr. 3 i G dur, K 216 “Strassburg”

Eric Coates (1886-1957)  –  London Suite:   1 Covent Garden – 2 Westminster  –  3 Knightsbridge

Vittorio Monti (1868-1922)  –  Czardas

Percy Grainger (1882-1961)  –  Dans fra Færøerne

Danske Sange

Poul Ivan Møller  –  Danish Rhapsody

Julius Ernest Wilhelm Fučík(1872-1916)  –  Danubia

Jacob Gade   (1879-1963)  –  Tango Jalousie

Filmmusik

Torsdag d. 19. August  kl. 19.30 Stærekassen, Kgs. Nytorv

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Dirigent David Firman

Billetsalg klik her

Der er intet som filmmusik, der kan flytte tankerne væk og til en helt anden verden. Bringe billeder frem af gamle oplevelser i mørket eller sætte stemning og følelser på nogle gode erindringer.  Til denne koncert præsenterer vi et fyldigt udpluk af den helt fantastiske mængde af fremragende filmmusik, der er skrevet. Vi forsøger at dække hele filmens århundrede fra musikken til Fritz Langs stumfilm Metropolis til de nyeste streamingserier. Af en stjernerække af filmkomponister kan vi blandt andet nævne Charles Chaplin, Erich Korngold, Nino Rota og selvfølgelig John Williams, der er nærmest uundgåelig i denne genre. Vi mindes selvfølgelig også nyligt afdøde Ennio Morricone, der også har sat sit store aftryk på filmmusikken.
Aftenens dirigent David Firman har en lang karriere som dirigent, arrangør, pianist og komponist og der er vist nærmest ikke nogen musical eller noget filmmusik han ikke på et eller andet tidspunkt har haft fingrene i. David Firman har sin primære karriere i England, men mange kender ham for sit mangeårige samarbejde med DR Underholdningsorkestret fra 1990 frem til orkestret blev nedlagt i 2014 og  vi er sikkert mange der har oplevet dem sammen blandt andet ved Slotskoncerterne på Ledreborg.

 

Aastrup Kloster foto David Clemmensen

Covid-19

På grund af den nuværende Covid-19 situation kan ændringer forekomme. Det kan

anbefales at holde øje med siden her, hvis der skulle komme ændringer.

Følg med på her på hjemmesiden og på vores facebookside efter opdateringer.