Kommende koncerter

Krig og Fred

Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Dirigent: Henrik Vagn Christensen; Solist: Adam Frandsen

Tirsdag den 7. april kl. 19.30 i Stærekassen, Kgs. Nytorv

Billetsalg klik her

Adam Frandsen

Kom og hør Musikkorpset i en koncert hvor 80 året for besættelsen mindes med danske toner.

I april i år er det 80 år siden Danmark blev besat af den tyske værnemagt, og selv om det kan synes som lang tid siden i dag, så er det en begivenhed der stadigvæk præger vores land, vores kulturliv og vores tankeverden. Denne koncert er besat med værker som fik en særlig betydning under besættelsen, og under de krige som er en del af Danmarks historie.

Det er blandt andet Friedrich Kuhlaus Ouverture til Skuespillet Elverhøj. Dette værk har fået status som et dansk nationalværk, og er en ualmindelig flot og festlig åbning på koncerten. Et andet værk med en særlig national patos er Adam Oehlenschlägers digt ”Guldhornene”, som her kan høres med musik af I.P.E. Hartmann.

Fællessangen fik en særlig betydning under krigen, hvor alsangsstævner samlede tusinder, der på denne måde kunne udtrykke den nationale stemning. Disse fædrelandssange vil også få en central rolle til denne koncert, og der bliver både mulighed for at nyde aftenens solist, og for at synge med selv som publikum.

I den lettere genre var musikken præget af navne som Leo Mathiesen og Kai Normann Andersen, og her bliver der genhør med ”To be or not to be”, ”Take it easy”, ”Gøngemarchen” og ”Man binder os på mund og hånd”, med tekst af Poul Henningsen. Alt dette og meget andet bliver selvfølgelig blandet med nogle af de gode marcher som er en del af den samme historie.

Denne koncert, som er årets første i Stærekassen, bliver dirigeret af Henrik Vagn Christensen.