Kommende koncerter

Kammermusik for blæsere

Stærekassen Kgs. Nytorv; tirsdag d. 1/10 kl. 19.30

Ludwig van Beethoven ifølge Bernhard Crusell

Denne aften kan man høre Beethovens mesterværk, septet op. 20 for strygere og blæsere, i en version som hans samtidige, klarinetvirtuosen Bernhard Crusell, lavede for 11 blæsere.

Bernhard Henrik Crusell (1775-1838) var internationalt anerkendt i sin samtid både som klarinettist og komponist. På sine rejser i Europa vandt han stor anerkendelse for begge dele, og hjemme i Stockholm var han først klarinettist i Hovkapellet, og senere dirigent for militærets musikkorps i Linköping. Dette orkester eksisterer den dag i dag som Östgöta Blåsarsymfoniker, og derfra har man venligst udlånt denne udgave af Beethovens værk til Livgardens Musikkorps.

Arrangementet er i sig selv et mesterværk, og bærer præg af at Crusell har omgivet sig med utroligt dygtige musikere. Beethovens septet betragtes som et af kammermusiklitteraturens mesterværker, og er et omgangsrigt værk i 6 satser som varer ca. 45 minutter.

Der er fri adgang til denne koncert! 

Medvirkende musikere: fløjte: Utrilla Gudiksen, es-klarinet: Viktor Wennesz, 1. klarinet: Martin Kejser, 2. klarinet: Frederik von Würden Eriksen, 1. fagot: Kirsten Thomsen, 2. fagot/basklarinet: Thomas Lund Jensen, 1. horn: Carsten Smith-Nielsen, 2. horn: David M. A. P. Palmqvist, trompet: Mikkel Berrig, basun: Flemming Welander, tuba: Christian Bay

Nordic Light Music

Dirigent: Lars Erik Gudim;  Solist Erik Eilertsen, trompet.

Torsdag den 10. oktober kl. 19.30 i Stærekassen, Kgs. Nytorv

Light music står for musik der er let, populær og umiddelbart appellerende til publikum, og hvis man hører til dem der gerne vil høre Livgardens Musikkorps udfolde sig i nyere, populære og swingende genrer, så er denne aften en af dem man absolut ikke skal gå glip af.

Til lejligheden får vi besøg af den norske dirigent Lars Erik Gudim. Han har tidligere stået foran nogle af de bedste symfoniorkestre og big bands i Norge, han er en fremragende arrangør og desuden har han arbejdet med alle de norske militærmusikkorps. Som et ekstra nordisk krydderi på koncerten vil den norske trompetist Erik Eilertsen være solist i flere numre i løbet af aftenen. Danske jazz entusiaster vil kende Erik Eilertsen som DR Big Bandets nye leatrompetist.

Programmet på denne aften vil hovedsageligt bestå af Gudims egne arrangementer, og hovedvægten vil dels ligge på pop og jazz med en nordisk tone, dels på musik kendt fra film og TV. Det er eksempelvis kendte temaer fra film som “Bjergkøbing Grand Prix”,  “The Incredibles”, “Monica Z” og “At göra en Brygga”

Flere detaljer om programmet følger senere.

Billetsalg klik her