Livgardens Dance Band

I 2012 blev en gruppe musikere fra Livgardens Musikkorps opfordret til at rejse til Afghanistan for at lave feltunderholdning for vores udsendte soldater. Det var soldaterne fra Hold 13, der selv havde ønsket at høre musikere fra Livgardens Musikkorps derude, fjernt fra Danmark. I nogen tid gik bandet under navnet “Livgardens Afghanerband”.

Musikerne har fortsat sammenspillet og har optrådt adskillige gange i Danmark siden, f.eks. ved Livgardens sommerfest med deltagelse af H.M. Dronningen på Langelinie Pavillonen, ved “blå fest” og meget andet.

Livgardens Dance Band spiller desuden koncerter og til fest – og de har også spillet til både påske- og julegudstjenester.
Musikken er fx af Elvis og John Denver samt Dolly Parton “Nine to five”, Carly Rae Jepsen “call me maybe”, Rasmus Seebach “Under stjernerne på himlen” m.m. Swingende rytmer med gang i.

Dance Bandets medlemmer:Lars Ejlif Hansen, Stig Sønderriis og Stanley Westh (trompet), Steffen Mærsk og Andras Olsen (euphonium/basun), Søren Rønløv (trommer), Tom Højlund (elbas) samt sangerinden Rikke Hvidbjerg som gæstesolist.

Oplevelser fra Afghanistan 2012

Det blev en oplevelsesrig tur til en krigszone – på alle måder meget fjernt fra en fredelig orkesterhverdag i Danmark. Imødekommenheden og begejstringen for musikken var stor. Musik bygger broer mellem folk og folkeslag, og en større gensidig forståelse blev opnået.

Som en af musikerne sagde: ”De første 10 dage efter hjemkomsten havde jeg svært ved at sove. Man bliver eftertænksom. Det var voldsomme oplevelser at fordøje, og alt var anderledes hele tiden. Det er den mest spændende tur, jeg har været på, men også den hårdeste.”


Hele bandet iført sikkerhedsudstyr, Camp Bastion, Afghanistan 2012.

Kontakt til Livgardens Dance Band: Stig Sønderriis: 26 97 41 73 eller Søren Rønløv: 25 23 79 71.