Regentparret havde inviteret Chr. IX Ensemblet ned til Chateau de Cayx for at give koncert i slotsgården.

Prinsen byder velkommen

HKH Prins Henrik byder velkommen

I dagene 19.-22. august 2015 var de 9 musikere fra Livgardens Musikkorps i Frankrig for at give koncert på Chateau de Cayx og i katedralen i Cahors.

Musikalsk var det et overordentlig interessant program: For det første skulle den musikelskende Prinsgemal overraskes med nykomponeret musik. Musikkorpsets David M.A.P. Palmquist havde sat 4 af Prinsens digte i musik, ”Quatre Poèmes de Le Prince Consort”.  Musikken er skrevet til digtene: Broderies nocturnes, Chant lunaire, Retrouvailles  og Acrostiche du Chateau de Cayx. De fire digte er alle fra Prinsgemalens seneste digtsamling ”I mine lykkelige nætter” (Dans mes nuits sereines, 2014). Der blev sunget med udsøgt delikatesse af bassangeren Steffen Bruun fra DR Vokalensemblet. Regentparret, der sad på første række ved koncerten, var meget begejstrede.

img_3392For det andet var Musikkorpsets Bjarne Rasmussen solist på basun i 4 stykker af Georg Wilkenschildt (1918-96) fra den metodiske samling, ”24 stykker for basun”, i alle tonearter. Stykkerne blev komponeret som betaling for Wilkenschildts timer hos sin basunlærer, Anton Hansen, der siden brugte dem i sin basunskole. Der ligger en god del basunopdragelse og -historie gemt i de stykker. Akkompagnementet har været bortkommet i mange år, indtil det dukkede op i Stockholm, og sådan blev det muligt for Bjarne at være solist i den velklingende musik.

For det tredje havde Musikkorpsets Stig Sønderriis komponeret en ”Cahors Suite”, der blev uropført på slottet og gentaget i katedralen. ”Cahors Suite”, der giver en musikalsk beskrivelse af lydene i byen, har tre satser: 1. Byen vågner, Markedet. 2. Klosterhaven, Katedralen 3. Fest på Chateau de Caïx.

img_3471c

Musikken og opførelserne var meget vellykkede. Pia Levysohn fra den danske ambassade i Paris var konferencier ved koncerten.

Læs mere om Christian IX Ensemblet her.