Livgardens Musikkorps har fik endelig mulighed for at slå vakante stillinger i orkestret op. En stilling som musiker besættes sædvanligvis efter en konkurrence, hvor alle ansøgere spiller samme program.
1. runde i alle konkurrencerne foregår bag en skærm, så man kun kan høres, ikke ses. På den måde har ingen fordel eller ulempe af at kende dommerpanelet på forhånd.
Lars Vestergaard Larsen

Lars Vestergaard Larsen

 

Den 2. juni 2015 var der konkurrence om en stilling som janitshar ved Livgardens Musikkorps. Konkurrencen blev vundet af Lars Vestergaard Larsen, der skulle igennem et stort program på slagtøjets mange forskellige instrumenter. Lars er født i Viborg og uddannet på konservatoriet i København, hvor han bor. Siden 2007 har han spillet med især DR Symfoniorkestret, men også i Det Kgl. Kapel – og med Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Vi er glade for at kunne få vedvarende glæde af Lars’ færdigheder. Velkommen til!

 

 

 

 


Jesper Hyllested, Schackenborg Slot 2016. Foto: KKB

Den 12. maj 2015  var der konkurrence om en stilling på tuba i Musikkorpset. Konkurrencen blev vundet af Jesper Hyllested, der har passet den vakante stilling i flere år. Velkommen i orkestret!

 

 

 

 

 

 

 

 


stanley-westh

Stanley Westh, 2015

 

Den 11. maj 2015 var der konkurrence om en stilling i Musikkorpset på cornet. Konkurrencen blev vundet af Stanley Westh, der indtil for et par år siden var assistent i orkestret og siden har arbejdet i Den Kongelige Livgardes Tambourkorps. Stanley er født i Vordingborg i 1984 og er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Velkommen til endnu et ungt talent!

 


carsten-horsens-havn-28-05-11-foto-olav-vibild

Carsten Schmidt Nielsen, Horsens Havn 2013. Foto: Olav Vibild

 

Den 8. maj 2015 var der konkurrence om en stilling som hornist i Musikkorpset. Det er med stor glæde, vi kan meddele, at konkurrencen blev vundet af Carsten Smith-Nielsen, som i flere år har været tilknyttet orkestret som assistent.

 

 


daniel-clemmensen-06-05-15-udsn

Daniel Ankjær Clemmensen, 2015

Den 25. februar 2015 var der konkurrence i Stærekassen om en musikerstilling på basbasun. Konkurrencen blev vundet af Daniel Ankjær Clemmensen.
Han er født på Amager og har spillet i Tårnby Musikskole siden han var 7 år. Det er første gang, 24årige Daniel prøver at vinde en konkurrence om en fast stilling, og selv om han endnu går på konservatoriet i København, har han allerede assisteret i de fleste symfoniorkestre, i DR Big Band og medvirket hos Royal Danish Brass.  Velkommen til det unge talent.

 

 


henning-povl-hansen-1-arbejdsdag-26-01-15-staerekassen-foto-kkb-8

Henning Povl Hansen på sin første arbejdsdag i Stærekassen. Foto: KKB.26.01.15.

 Slagtøjsspilleren, Henning Povl Hansen har fra 1996 og indtil januar 2015  været ansat i Prinsens Livregiments Musikkorps i Skive. Efter gensidigt ønske slagtøjsspillerne imellem er Henning blevet overflyttet fra Prinsens Musikkorps til Livgardens Musikkorps.Den 42årige janitschar er glad for at komme nærmere på familien i København. Henning er i øvrigt gammel elev af stabstambour Søren Rønløv, som han kender fra fødebyen, Vordingborg. Livgardens Musikkorps glæder sig til at spille sammen med Henning.

 

 


Viktor (t.v.) og Bo på Fredensborg Slot 18. dec. 2014. Foto: KKB.

Tirsdag den 16. december 2014 blev der afholdt KLARINETKONKURRENCE i Stærekassen.
I første runde skulle der spilles 1. og 2. sats af Mozarts klarinetkoncert. 2. runde for udvalgte deltagere bød på Debussys “Première Rhapsodie” med klaverakkompagnement samt orkesteruddrag og prima vista-spil.
Livgardens Musikkorps glæder sig over at byde velkommen til 2 nye kolleger, vinderne af konkurrencen:
Klarinettisterne
Bo Skjold Christensen og Viktor Erik Wennesz.