Livgardens Musikkorps har fået ny musikdirigent.
Orkestrets egen 1. hornist, David M.A.P. Palmquist,
tiltræder den traditionsrige stilling 1. maj 2016.

I april har der været et omfattende forløb af prøvespil med 5 udvalgte, kompetente dirigenter, og Musikkorpset ønsker David til lykke med den flotte udnævnelse. David kommer til at bestride en stilling, hvor han skal dirigere Musikkorpset ved militære parader og visse kongelige tafler, men som også indeholder en mængde administration.

david-m-a-p-palmquist-2016-foto-olav-vibildDen 37årige David M.A.P. Palmquist er født på Frederiksberg og har som dreng gået i Tivoligarden. Efter afslutning af folkeskolen kom han som stortalent på konservatoriet i Odense, kun 15 år gammel. David har diplomeksamen i horn, såvel som i naturhorn og tidlig musik samt musiklærereksamen. Studierne blev afsluttet med solistdebut fra konservatoriet i København 2002 og solistklasse i Hannover 2007. Han har været ansat i Odense Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret samt i Radiosymfoniorkestret, hvorfra han sagde op i 2007 for at prøve nye ting. I 2009 kom han til Livgardens Musikkorps. Udover at spille i orkester spiller David i den kendte blæserkvintet, Carion, der er berømt for at spille udenad. I Musikkorpset kender vi ham også som komponist af bl.a. ”Kronprinsesse Marys Honnørmarch”, ”Bering Blomster Vals” og marchen ”40 år for Danmark”. Sidste år satte han musik til fire digte af Prinsgemalen fra samlingen ”I mine lykkelige nætter” (Dans mes nuits sereines, 2014) – et værk, der blev uropført med Christian IX Ensemblet på Chateau de Caïx.

Det er således en mand med store kvalifikationer, der nu overtager taktstokken fra Stig Jørgensen, der går på pension med månedens udgang. (Læs om Stig Jørgensen her: Musikdirigenten drager af).

Foto: David M.A.P. Palmquist som nyudnævnt musikdirigent 27. april 2016. Foto: Olav Vibild.

 

KKB 27.04.16