Musikdirigent David M.A.P. Palmquist med sin nye islandske Falkeorden.

Musikdirigent David M.A.P. Palmquist med sin nye islandske Falkeorden.

I anledning af det islandske statsbesøg 24. januar 2017  fik musikdirigent David M.A.P. Palmquist tildelt den islandske ridderorden, Falkeordenen. Enhver tildeling af en orden skal ses som en anerkendelse af personens indsats, og vi ønsker David hjerteligt til lykke med det islandske ridderkors.
Wikipedia skriver, at ordenen er indstiftet i 1921 af Christian 10., da han på det tidspunkt også var Konge af Island. Ordenen blev stiftet som tegn på Islands selvstændige status fra 1918. Ordnen overgik til den Islandske Republik den 11. juli 1944.

 

R af D, Stabstambour Søren Rønløv, nytårsmorgen 2017.

R af D, Stabstambour Søren Rønløv, nytårsmorgen 2017.

 

 

 

 

Det var en meget glad stabstambour Søren Rønløv, der nytårsmorgen 2017 fik hæftet det smukke ridderkors på sin røde gallauniform af oberst, selv nyudnævnt kammerherre, Mads Rahbek.

Søren Rønløv var med sin vante beskedenhed hurtig til at ytre, at påskønnelsen måtte være tiltænkt hele Musikkorpset. Men som den altid ulastelige og årvågne  –  og i øvrigt mest synlige –  repræsentant for Musikkorpset, er det mere end rimeligt, at ridderkorset tilfalder netop Søren. Til lykke med hæderen.

 

 

 

Nytårsmorgen fandt den traditionelle uddeling af Vaters Legat sted. Vaters Legat er indstiftet af Jens Ferdinand Vater, musikdirigent, dengang kaldet stabshornblæser (1883 -1898), som hjælp til efteruddannelse af musikere ved Livgarden. Legatet tilfaldt i år klarinettist Nicoline Juul Bennecke.

Trompettist Claus Mærsk modtog nytårsmorgen en anerkendelse for sin komposition, “Danmarks sidste honnør”, der nu  i et par år har været anvendt som erstatning for “Last Post” som den højtidsfulde trompetsolo ved højtideligheder, begravelser og hjemtagninger. Det betyder meget for Den Kongelige Livgarde at have en dansk klingende sidste honnør, som i sit tonesprog taler velkendt til os.

Søren Rønløv, Claus Mærsk og Nicoline Bennecke, 2. januar 2017. Foto: Ina G. Holst.

Søren Rønløv, Claus Mærsk og Nicoline Bennecke, 2. januar 2017. Foto: Ina G. Holst.