Hånd med LyrePr. Henrik og pr. Chr.

Det blev til virkelighed! Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har lavet en skulptur til Den Kongelige Livgardes Musikkorps for at markere Musikkorpsets ibrugtagning af Stærekassen som fast øve- og koncertlokale. Skulpturen “Main avec Lyre” (Hånd med Lyre) blev afsløret ved en festkoncert i Stærekassen fredag den 20. maj 2016 og er nu opstillet på Den Grønne Repos, et afsnit i Stærekassens flotte foyer.
Fotos: Olav Vibild.
 Oberst Dronning Oberstinde Prins
HM Dronningen ledsages ind i Stærekassen af Chefen for Den Kongelige Livgarde, Oberst Mads Rahbek.
HKH Prinsen ledsages ind i Stærekassen af oberstinde, forfatter Anne-Kathrine Riebnitzsky.
HKH Prinsen havde ønsket at have sin familie med til koncert og afsløring, og familien mødte talstærkt frem sammen med grev Ingolf og grevinde Sussi, der også er trofaste koncertgængere ved Musikkorpsets koncerter.
Musikkorpsets programudvalg stod bag det lækre og stilfulde koncertprogram med lutter fransk musik a la parisisk café-stemning. Sanger og komponist Claude Chichon sang to af HKH Prins Henriks digte, ledsaget på accordeon og bandoneon af Emir Bosnjak.
Idéen til kunstværkets udførelse kommer fra Orkesterchef Eric Enstrøm, der fik en vision om et kongeligt islæt i Stærekassen. Prinsens skulptur står nu som et vidnesbyrd om en fin kunstner, der har trukket bånd fra de andre, fine kunstværker i Stærekassen af datidens ypperste malere og billedhuggere. Lyren er musikkens symbol, både som militært gradstegn og i den gamle sagnverden. Hånden er “den skabende hånd”, en videreudvikling af et af Prinsens temaer.

Main avec Lyre Main avec Lyre / Hånd med Lyre.

 

HKH Prinsen sagde i sin korte tale efter selve afsløringen, som HKH Prins Christian medvirkede til: “Det er  en glæde for mig at give denne skulptur til Det Kongelige Musikkorps. Jeg håber, De vil finde inspiration i den til at spille god musik”.

DSC_9617
Prinsen forklarer sin familie om skulpturen.
Prinsen på podietDen på alle måder musiske Prins Henrik overraskede ved at dirigere aftenens ekstranummer, marchen “Le Regiment de Sambre et Meuse.” Her modtager han glad applausen.

Claude Chichon, Emir Bosnjak, foto Olav Vibild (2)
Andreas Hansson dirigerer. Claude Chichon synger franske sange til HKH Prinsens tekster. Emir Bosnjak med sit accordeon.

DSC_9489

Foto: Olav Vibild.
Tekst: KKB maj/aug 2016