Livgardens Musikkorps er blevet inviteret til Oslo for at deltage i det store ”Norsk Militær Tattoo” 17. – 22. april, en årligt tilbagevendende begivenhed med talrige deltagere fra hele Europa. Musikkorpset er også blevet indbudt til at spille med i åbningskoncerten, som er en stor koncert i Oslo Konserthus med tre forskellige militærorkestre, der hver har en afdeling på små 30 minutter. På denne halve time vil vi naturligvis prøve at vise det bedste, vi har at byde på.

De udvalgte værker er:
C.C. Møller: Bataille March, Carl Nielsen: Hanedans fra Maskerade, Niels W. Gade: Pastorale, Kai V Nielsen: Frederik den IX’s Honnørmarch, Carl Nielsen: Nu lyser løv i lunde og til sidst H.C. Lumbye: Finalegalop af balletten Livjægerne på Amager.

Disse værker vil vort trofaste, danske koncertpublikum nikke genkendende til, men det vil være nyt stof for nordmændene – og man kan kun sige: hvor har de meget til gode, de nordmænd!

Nu er disciplinen tattoo jo ikke Musikkorpsets spidskompetence, så til de indviklede marchmønstre får vi hårdt brug for stabstambourens plan. Han ved jo, hvad han har med at gøre, og showet er indrettet efter det. Og nu er vi dér igen, hvor vi skal kunne marchere ind med musik og deltage i showet. Sidst, Musikkorpset var med i et tattoo, var til Livgardens 350 års jubilæum i 2008, altså for 10 år siden. Der er afsat en del øvedage på grønsværen på Livgardens Kaserne til indøvelse af det show, som Stabstambouren og musikdirigenten sammen har planlagt. Og de har naturligvis udvalgt musik, der passer på en prik. Hvis det skulle blive dårligt vejr til indøvelserne, har musikdirigenten og stabstambouren allieret sig med Københavns Lufthavn, der låner os en hangar, så vi ikke behøver rende rundt i regnvejr.

Norsk Militær Tattoo er kæmpestort. Der er planlagt en åbningskoncert i Oslo Konserthus som før nævnt, en tattooparade gennem Oslo og fire tattooforestillinger i Oslo Spektrum. De har to mand fastansat på helårsbasis til at planlægge og arrangere tattooet, ligesom de har et budget på 13 mio. Nkr. For at blive i de militære termer, så er det simpelt hen helt kanon! Se nordmændenes egen hjemmeside, klik her.

I næste nummer af Garderbladet vil der selvfølgelig være billeder mm. fra den store event. Deres udsendte vil også skrive på denne blog om, hvordan det hele går.